Maribor dobil himno Olimpijskega festivala evropske mladine 2022

Igor Selan Igor Selan
26.06.2022 20:38

Do enega največjih športnih dogodkov v zgodovini mesta, Olimpijskega festivala evropske mladine, le še dobro leto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avtor himne Olimpijskega festivala evropske mladine 2023 Tim Kores - Kori
Saso Bizjak

Maribor je današnjo dirko za državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu izkoristil tudi za promocijo enega največjih športnih dogodkov pri nas, Olimpijskega festivala evropske mladine. Od festivala, na katerem bo nastopilo okrog 3500 športnikov iz 50 evropskih držav, nas namreč loči le še nekaj več kot leto dni, Maribor ga bo gostil prihodnje leto med 23. in 29. julijem. Množico zbranih na severni ploščadi Ljudskega vrta je včeraj prvi nagovoril ambasador festivala Filip Flisar, mladim športnikom je svetoval, naj sledijo svojim sanjam: "Dovolj se lahko trudiš samo za tiste cilje, ki so v srcu pristno zasidrani. Samo takrat lahko narediš vse za to, da jih tudi dosežeš."

Ob sloganu Eno mesto, eno srce je Maribor včeraj dobil tudi himno festivala. Olimpijsko himno, izpeljanko legendarnega reggae hita Harryja Belafonteja iz 60. let prejšnjega stoletja Banana Boat (Day-O), je predstavil Tim Kores Kori, nato pa je mikrofon v roke vzel še znani mariborski raper EMKEJ in zbrane zabaval do večera.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta