Lej, še na fkradene ploskajo

Jaša Lorenčič
15.02.2019 15:50

Valentinov večer v mestu in na koncertu projekta Z muziko o vinu in ljubezni v KGB.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Valentinov špil sta v KGB imela Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarić, oba iz Mi2.
Igor Napast

Najboljše pri valentinovem, če ste seveda za ta hec, je, da se s prevodom pri uvažanju marsikaj izgubi. Valentinovo ni "praznik", kjer bi lahko naredil kaj narobe. Že če nekaj narediš, karkoli, si naredil prav. Baje. In tako je lahko valentinovo tudi ... No, bolj po naše. Recimo, ko prideš ob pol sedmih zvečer v cvetličarno, bojazljivo pobožaš vrata, da ja ni gužva ali da niso prodali že vsega, kar ne rabi lonca ali kredita. "Kak' se držite? Gre? Hudo?" vprašaš v cvetličarni v mestu. "Eh, sploh ni hudo, gre, gre," reče nasmejano cvetličarka. "Še dobro, da imajo sosedi gostilno. In pivo." To je to. Tako si cvetličarke naredijo valentinovo, ki, kot povejo iz prve roke, ni taka sila kot za dan žena.
​In potem greš nekaj še pojest. Seveda nimaš rezervacije, ker sicer je mali petek, samo saj pa ne bo take sile, pomisliš, da valentinovo pač ne more zabezecat vseh miz. "Dober večer. Imate rezervacijo?" "Ne, žal," te zvije. In gledaš, bridko, pa nemudoma uzreš, da je prva miza, ta pri vratih, prosta. Resda najslabša, ampak v sili bi se še hudič pri vratih stiskal. Ali nam BDP res tako dobro kaže ali pa se imamo toliko raje.

Kramberger je imel opico, Dimek pa ...

​Lepo napolnjen je bil tudi KGB, kjer sta Valentinov špil kot najbrž za tak večer niti ne nujno najbolj primerna za romantično cartanje imela Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarić. Oba iz Mi2, da, že lep čas tudi Klarić, človek-prst. "Nisma brata niti v žlahti, kot namiguje najino posrečeno ime. Že midva sma super!" je krenil Dimek, Mi2 pa imenoval kot "oni drugi band". Pomiril je vse dvomljivce: "Brez skrbi, vaš denar je naložen bolje, kot če bi kupovali bitcoine ali delnice mariborskega letališča. V bistvu gre za isti špas kot v Mi2, samo upam, da sma še boljša!"

Smeh za posteljno tridejanko

Tako s Klarićem ponujata nekaj med koncertom, kabaretom in standupom. Po priredbi Killing Me Softly se je, recimo, Dimek pošalil: "Lej, še na fkradene ploskajo! Bi bila za LMŠ! Sendvič pa to!" Ni mogel, da ne bi o politiki, vendar samo zato, ker se jim ne more ognit, ker so pač, kot je rekel, tudi akordi, ki se povežejo v SDS, SD, Desus ali, ja, tudi to, nepovezane poslance.
​Vžgala je posteljna tridejanka Mati, snaha, hči, pa še zlasti Jadralska, Dimekova himna, ki pri tistih, ki so ga povabili na jadranje, baje ni vžgala. Himničnih napevov, kot je bila sklepna Med sodi rojen ali koncertna Tam pod odrom, mu gotovo ne umanjka, štofa pa tudi ne. Pokazal je, kaj vse še ima na "lagerju" Mi2, česar na koncertih običajno ne ponudi: Fajt, Mašne misli, Visoka pesem, O, grlo, Večer pred Rudekovo gorco. In pa tudi, jasno, Čisto jebo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta