Kdo kupuje hotel Piramida v središču Maribora?

Nina Ambrož Nina Ambrož
10.01.2023 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hotel Piramida bo s februarjem prevzel novi gospodar.
Andrej Petelinšek

Terme Maribor prodajajo hotel Piramida v središču Maribora, še svoj predzadnji hotel v nekoč ugledni in bogati verigi (od hotela Orel do zdravstveno-termalnega centra Fontana). Za nakup štirizvezdičnega hotela v središču Mariboru, ki ima 78 sob in 157 ležišč, je bilo izkazanega kar nekaj zanimanja. Med poznavalci, ki se gibljejo na turističnem parketu, je krožilo več imen. Zdaj je že skoraj gotovo, da bodo Piramido prevzeli Celjani - in to kmalu, čez nekaj tednov. To potrjujejo tudi predstavniki bodočih lastnikov. Prodajni postopek še ni zaključen, a gre h koncu, nekateri dokumenti naj bi že bili podpisani. Termam, ki so v lasti ruskega Gazproma, bo ostal le še hotel Habakuk pod Pohorjem.

V hotelu Piramida se ne da več zakupiti določenih storitev za februar, iz česar je mogoče sklepati, da bo s prihodnjim mesecem upravljanje že prevzel nov gospodar. V Termah Maribor, katerih direktor je Evgenij Kratzke, prokurist pa Denis Dobaj, so brez komentarja. Po naših zanesljivih informacijah bo lastnik hotela zelo verjetno postala celjska družba za upravljanje z nepremičninami Maksimilijan zakoncev Mojce Jančar in Aleksandra Jančarja, znanega celjskega podjetnika, ki obvladuje več podjetij in nepremičnin po vsej Sloveniji. Pokupil je številne nepremičnine zlasti v domačem okolju in na Obali (hotele Celeia, Evropa Barbara, Piran itd.), tudi mariborski hotel Arena. Maksimilijan je le ena od povezanih družb v Jančarjevi skupini.

Hotel Piramida
Andrej Petelinšek

Aleksander Pinter, direktor Jančarjeve krovne in bolj znane firme Eurotas hoteli, je za Večer dejal: "Za zdaj lahko potrdim, da v družbi Eurotas hoteli izražamo interes za hotel Piramida v Mariboru. Glede na to, da formalni postopki še tečejo, ne morem podati več informacij, jih pa z veseljem bom, ko se bodo postopki zaključili, predvidoma v februarju."

Hotel Arena
Igor Napast

Ali jih mika tudi nakup Habakuka, direktor Eurotas hotelov ni potrdil. Povedal je še, da so v hotelu Arena pod Pohorjem, ki so ga prevzeli januarja 2022 in je del Eurotas skupine, lani poslovali "skladno s pričakovanji. Hotel smo prenovili v nekaj mesecih in gostom odprli vrata konec aprila 2022. V celem letu 2022 smo sprejeli približno 8000 gostov. Do danes smo poleg kupnine (okrog 3,4 milijona evrov, op. p.) vložili nekaj več kot dva milijona evrov, investicija še poteka. V celoti smo obnovili hotelske sobe v tako imenovanem starem delu hotela, skupne prostore in posodobili sobe v tako imenovanem novem delu hotela. Sanirali smo tehnične pomanjkljivosti velnesa. Energetska sanacija objekta še poteka. Vlagamo tudi v trženjske aktivnosti in produkt, ki je bil leta zapostavljen na zelo konkurenčnem trgu." V hotelu Arena je zaposlenih 25 ljudi, v Eurotas skupini 130.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta