Kdaj pride vlada Janeza Janše v Maribor in o čem bodo govorili?

Igor Selan Igor Selan
18.06.2021 15:40
30. junija bo na obisku vlada, s katero bo med drugim treba urediti tudi vprašanje financiranja mednarodne šole, napoveduje župan Arsenovič.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik vlade Janez Janša pri županu Maribora Saši Arsenoviču novembra lani. 
Vlada Rs

Tridesetega junija na obisk v Maribor in regijo prihaja vlada, je na današnjem srečanju z novinarji pred torkovo sejo mestnega sveta potrdil župan Saša Arsenovič: "Skušali bomo rešiti čim več odprti stvari, do takrat pa nas čaka predvsem veliko dela. Pripraviti je treba seznam vseh tem, ki jih bo treba rešiti tako s posameznimi ministrstvi kot neposredno tudi z vlado samo." Arsenovič je pri tem izpostavil predvsem ustanovitev mednarodne šole: "Sklep je že sprejet, ni pa še usklajeno financiranje, upam, da bomo zdaj to končno uredili."

Kot je še povedal župan, se zatika tudi pri gradnji brvi čez Dravo: "Projekt bi že lahko začeli, a smo na javnem naročilu za izbiro izvajalca dobili bistveno previsoke ponudbe, zato nas zdaj najverjetneje čakajo nova pogajanja. Cene na trgu se zvišujejo, je pa začetek gradnje konec leta še zmeraj možen."

Izvajalci so za gradnjo brvi čez Dravo ponudili previsoke cene.
Sašo Bizjak

Mestni svet bo sicer v torek v drugem branju odločal tudi o odloku o ustanovitvi Javnega lekarniškega zavoda Mariborske lekarne, s katerim med ustanovitelje zavoda poleg mariborske in petih okoliških občin vstopajo še občine Ruše, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Šentilj in Sveta Ana, v katerih ima zavod svoje lekarne, a doslej niso bile med njegovimi ustanovitelji. Kljub precejšnjemu nasprotovanju opozicije, ki je menila, da bo mariborska občina zaradi tega oškodovana, saj se bo njen ustanoviteljski delež zmanjšal, Arsenovič meni, da gredo spremembe odloka v pravo smer: "Prav je namreč, da občine, v katere želimo širiti lekarniško mrežo, participirajo tudi pri dobičku zavoda."

Mestni svet bo ob tem v torek potrjeval tudi strategijo športa občine do leta 2030 in lokalni energetsko podnebni koncept občine, ki bo, tako Marko Rojs iz Energetske agencije za Podravje, med drugim tudi podlaga za energetske sanacije občinskih stavb v prihodnjih desetih letih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta