Kdaj Pohorska vzpenjača ne bo vozila zaradi pregledov in kako bo to vplivalo na veljavnost personaliziranih vozovnic?

Barbara Bradač Barbara Bradač
27.09.2024 09:28

Prva začasna zaustavitev Pohorske vzpenjače zaradi pregledov in vzdrževalnih del že v ponedeljek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsekš

Iz javnega podjetja Mariborski holding sporočajo, da bodo konec septembra na krožni kabinski žičnici Pohorski vzpenjači pričeli izvajati posebne preglede in vzdrževalna dela. Podjetje Marprom iz Skupine JHMB, ki upravlja z žičnico, bo dela izvedlo v terminih: 30. september–3. oktober, 7.–10. oktober, 14.–16. oktober in 21.–23. oktober. V teh dneh bo prevoz potnikov s Pohorsko vzpenjačo onemogočen. V preostalem času bo žičnica obratovala po ustaljenem voznem redu.

V času odprtja kolesarskega parka bo obratovala neprekinjeno ob petkih od 14. do 17. ure ter ob sobotah in nedeljah od 10. do 17. ure. Enak urnik bo veljal tudi za avstrijski praznični dan 26. oktobra in slovenski praznik dan reformacije 31. oktobra.

Andrej Petelinšek

Pritožbo stanovalcev Masarykove zavrnili. Kdaj se bo gradnja onkologije nadaljevala?

Veljavnost personaliziranih vozovnic za krožno kabinsko žičnico in Bike park Pohorje Maribor se za čas nedelovanja zaradi pregledov ne bo podaljšala. "Ti pregledi so namreč del v naprej načrtovanega vzdrževalnega cikla, ki je odvisen od števila obratovalnih ur in je bil napovedan že spomladi," ​sporočajo iz JHMB. 

Poleg tega v dneh, ko žičnica ne bo obratovala, personalizirane vozovnice ne bodo omogočale brezplačne uporabe parkirišč Vzpenjača in Habakuk, saj bo zaprta tudi blagajna, kjer imetniki teh vozovnic prejmejo kartico za brezplačen izhod s parkirišča.

V času začasne zaustavitve krožne kabinske žičnice in zaprtja kolesarskega parka, kar skupno znaša 14 dni, prosijo uporabnike za razumevanje. 

Maribor - Zgornja postaja Pohorske vzpenjače - Turizem - Objekti - Gondola in varnost - kabinska žičnica - gondole - Ilustracija - Tematika - nosilna vrv, kabine - kabina - Varnost - Pohorska vzpenjača -
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta