Kdaj na test v Mariboru in okolici, kako do samoplačniškega hitrega in PCR-testiranja in koliko stane?

Barbara Bradač Barbara Bradač
12.02.2021 11:57
Zaradi precejšnjega povpraševanja po testiranjih je mariborski zdravstveni dom na spletni strani objavil informacije o urnikih in lokacijah množičnega brezplačnega testiranja s hitrimi testi na covid-19. Pa tudi o samoplačniških testiranj za prehod državne meje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Čeprav se v Sloveniji ukrepi za zajezitev virusa nekoliko sproščajo, je negativni izvid testiranja marsikje še vedno obvezen. Na smuko se lahko odpravite z negativnim testom, ki ni starejši od sedem dni, taksisti morajo na testiranje vsakih tri dni, inštruktor in tečajnik v avtošolo z negativnim testom, ki velja tri dni, negativni izvid morajo imeti zaposleni v kozmetičnih in frizerskih salonih, za prodajo na tržnici morajo imeti negativni test tudi branjevke. Ker je precejšnje povpraševanje po testiranju,  je mariborski zdravstveni dom na spletni strani objavil informacije o poteku brezplačnih, pa tudi samoplačniških testiranj. 

Vrsta za testiranje na Partizanski cesti v Mariboru pred dnevi.
Andrej Petelinšek

V organizaciji Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor se nadaljuje množično brezplačno testiranje s hitrimi testi na covid-19. V Mariboru testiranje poteka na Partizanski cesti 14 a, pritličje, in sicer od ponedeljka do četrtka dopoldne in popoldne, torej od 7.30 do 19. ure, v petek od 7.30 do 14.30 in ob sobotah in nedeljah od 8. do 12. ure. 

Andrej Petelinšek

Da bi preprečili gnečo in zmanjšali čas čakanja na testiranje, prosijo občane, da upoštevajo urnik abecedne vrste, zvezan s prvo črko priimka posameznega občana. Za testiranje dopoldne velja naslednji abecedni urnik: od 7.30 do 8.30 A B C Č D, od 8.30 do 9.30 E F G H I, od 10.30 do 11.30 J K L M N, od 11.30 do 12.30 O P R S Š in od 13.30 do 14.30 T U V Z Ž. Ob popoldnevih pa je abecedni urnik sledeč: od 15.00 do 15.30 A B C Č D, od 15.30 do 16.00 E F G H I, od 16.30 do 17.30 J K L M N, od 17.30 do 18.00 O P R S Š, od 18.00 do 19.00 T U V Z Ž.

Kdaj in kje je testiranje po sosednjih občinah?

Kot je povedal Aleksander Jus, pomočnik direktorja mariborskega zdravstvenega doma, se lahko v teh terminih testirajo tako občani mariborske občine kot sosednjih občin. Da pa so se s testiranji približali predvsem starejšim, manj mobilnim, organizirajo brezplačna testiranja s hitrim antigenskim testom na covid-19 tudi po sosednjih občinah, tistih, ki so soustanoviteljice mariborskega zdravstvenega zavoda.

Andrej Petelinšek

Vsak delovni dan poteka testiranje občanov in smučarjev na spodnji postaji Pohorske vzpenjače od 9.30 do 11.30. Ob sobotah in nedeljah pa poteka testiranje na spodnji in na zgornji postaji Pohorske vzpenjače od 8. do 12. ure. 

Kam in kdaj pa samoplačniško na hitri test?

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor izvajajo samoplačniške hitre antigenske teste na koronavirus z izdanim potrdilom v slovenskem in angleškem jeziku. Testiranje izvajajo od ponedeljka do petka od 12. do 18. ure na lokaciji Zdravstvene postaje Tabor v Jezdarski ulici 10 v Mariboru. Cena testiranja in izdaje potrdila je 20 evrov. Na testiranje se ni potrebno predhodno naročiti.

Robert Balen

Kam in kdaj samoplačniško na test po metodi PCR?

Testiranje po PCR-metodi velja kot verodostojno potrdilo za prehod državne meje ali kot potrdilo na zahtevo delodajalca. To samoplačniško testiranje izvajajo v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca v Mariboru. Zanj je treba odšteti 93 evrov. Pri tem testiranju je nujno naročanje. Za odvzem brisa se je potrebno predhodno naročiti na mobilno telefonsko številko 070 613 698, vsak dan od 10. do 18. ure, testiranje pa se izvaja vsaj dan od 7.00 do 18. ure na lokaciji Zdravstvena postaja Nova vas, Cesta Proletarskih brigad 71. Potrdilo testiranec prevzame dan po testiranju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta