Kam poleti na doživetje z otroki, prijatelji? V bližini Maribora ogledi kmetij, žetev s srpi, spoznavanje konj, gob ...

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
04.07.2024 10:00

Pet podravskih občin se je povezalo v destinacijo Visit Ravno polje. Ponujajo pristna, domača doživetja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Konjeniški park Starošince
Visit Ravno Polje

Občine Kidričevo, Starše, Miklavž na Dravskem polju, Rače-Fram in Hajdina so se povezale v turistično destinacijo Visit Ravno polje in tudi že pripravile program. Od julija do septembra bodo obiskovalcem na enajstih lokacijah na voljo poletna doživetja, vse od vodenih ogledov do spoznavanja starih običajev, dediščine in podeželja, prav tako pa lokalna kulinarika in vino. "Z veseljem spremljamo, da naša destinacija Ravno polje s svojo pestro kulinarično, športno in doživetij polno ponudbo privablja vedno več tako lokalnih kot tudi tranzitnih in butičnih turistov," je Sonja Breznik, koordinatorica turistične destinacije Visit Ravno polje, pojasnila, zakaj so se turistično angažirali in povezali.

Botanični vrt Tal 2000
Visit Ravno Polje
Turistična kmetija Pri Baronu
Visit Ravno Polje

Visit Ravno polje tako vabi v Marjeto na Dravskem polju, kjer bodo vodeni ogledi cerkve Sv. Marjete in Vinske kleti Marjeta s pokušino vin. V Planici nad Framom so pripravili ogled kmetije Pri Kovačniku, v Zlatoličju pa prikaz žetve po starem običaju s srpi. Obiskovalci lahko na vodenem ogledu spoznajo grad Rače in Grilovo etnološko zbirko, v kateri je več kot 4.500 eksponatov iz preteklega življenja na Dravskem polju.

Kmetija Pri Kovačniku
Visit Ravno Polje
Žetev v Zlatoličju
Visit Ravno Polje

Udeležili se bodo lahko tudi vodenega ogleda Rimske gomile v Miklavžu na Dravskem polju z vinsko degustacijo. V gomili se nahaja kamnita grobnica z bogatim inventarjem. Na sporedu so še spoznavanje gob v Snežkinem gobarskem učnem parku, Eko cula z ogledom turistične in ekološke kmetije Pri Baronu, doživetje na kmetiji Žitnik s predstavitvijo kmetije in degustacijo domačih dobrot, ogled svetišča 1. mitrej v Hajdini iz 2. stoletja, ogled Botaničnega vrta Tal 2000 v bližini Rač in obisk pravljične dežele viteza Parzivala, v kateri otroci iščejo zaklade - minerale in fosile.

Grilova etnološka zbirka
Visit Ravno Polje
Gobarski park Snežka
Visit Ravno Polje
Svetišča 1. mitrej v Hajdini
Visit Ravno Polje

V Konjeniškem parku Starošince pa bodo lahko družine spoznale svet konj, skupaj bodo očistili konja, spoznali njegovo govorico in se z njim podali na kratek sprehod. Skoraj vsa doživetja so plačljiva in potekajo v določenih terminih. Več informacij na povezavi TUKAJ.

Rimska gomila, Miklavž
Visit Ravno Polje
Kmetija Žitnik
Visit Ravno Polje
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta