(INTERVJU) Dr. Alojz Križman: "Ljubljana ni prestolnica, je glavno mesto in središče mešetarjenja"

"Tito je bil v svojem življenju večkrat uradno na obisku v Mariboru kot v Ljubljani. Leta 1962 je bil imenovan celo za častnega občana Maribora. Zakaj je bil večkrat v Mariboru? Ljubljane ni imel rad, poznal je tamkajšnjo miselnost. V Sloveniji je iskal protiutež Ljubljani. Očitno je bil dobro informiran." Dr. Alojz Križman je nekdanji rektor mariborske univerze, bivši župan, častni občan mesta Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alojz Križman: "Danes je vse v Ljubljani. Dravske elektrarne nimajo več nobenih pravic, nimajo več lastnega premoženja. Ko sem se boril za Brodarsko društvo Sidro, sem ugotovil, da nič na Dravi ni več v naši lasti."
Andrej Petelinsek

Ko sva sedla v gledališko kavarno, mi je najprej izročil debel biografski dosje, tudi fotografije. Javno delovanje, delo na univerzi in zanjo, javna priznanja, delo v športu in za šport, v gospodarstvu, za debelo knjigo gradiva. "Nimam še časa za knjigo," se namuzne vitalni upokojenec, ki je te dni praznoval 80-letnico, nosilec 39 javnih priznanj - od zlatega grba Maribora, naziva častnega občana Maribora, zaslužnega profesorja Univerze v Mariboru ...

"Razprave v parlamentu so razprave o interesih posameznikov. Ali bo sploh kdo sposoben to presekati? Potrebujemo zrelo osebnost, ki bi bila vplivna in dosledna in znala zadeve izpeljati tudi mimo političnih strank."
Andrej Petelinšek
Alojz Križman
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta