(FOTO) Začel se je Letni oder Ruše: Elektronski start v objemu gozda

12.08.2021 20:51
Desetdnevni festival v Rušah se je začel z nastopom nizozemskega didžeja, čez konec tedna koncerti slovenskih skupin.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa StellarBeat je v Ruše pripeljala nizozemskega didžeja in producenta Eelkeja Kleijna.
Andrej Petelinšek

Zdi se, da je Letni oder Ruše prireditev, ki ji nekako že dve leti uspe jadrati prav v oknu koronasvobode. Po nekaj težavah glede pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in odpovedi nastopa Adija Smolarja so nocoj znova zasvetili reflektorji v kamnitem amfiteatru v gozdu pod Pohorjem in zadonelo je iz zvočnikov. Tokrat je bil otvoritveni večer desetdnevnega festivala nekoliko drugačen, saj je ekipa StellarBeat v Ruše pripeljala nizozemskega didžeja in producenta Eelkeja Kleijna, ki snuje melodije iz nežnejšega spektra elektronike in so kot nalašč za naravno prizorišče v gozdu.

Andrej Petelinšek

V petek zvečer bodo na glavnem odru nastopili avtohtoni Primorci, poredni gosti s spominom zlate ribice Zmelkoow - sploh ko zadoni Kaj nam fali, se Štajerska in Primorska povežeta na poseben način. V soboto zvečer bo nastopila skupina Tabu, v nedeljo bodo zaigrali Modrijani. Iz Cezama so danes sporočili, da so vstopnice za dogodke še naprodaj, kljub temu da je število ljudi v amfiteatru zaradi korone precej zreducirano in je omejeno na 500 ljudi.

Andrej Petelinšek

Tudi spremljevalni program, ki je epidemiološko bolj obvladljiv in prilagodljiv, tokrat ne bo razočaral. Poleg delavnic ter bolj butičnih koncertov in razstav bo zagotovo poglede privabil množični spust po Dravi v soboto. Spust se bo začel ob 10.30 pri čolnarni pod Športnim parkom Ruše, kjer bo pred odhodom poskrbljeno tudi za manjšo pogostitev. Cilj spusta je pri Drava centru, kamor bodo prispeli približno okoli 13. ure in kjer bo sledila pogostitev za vse udeležence spusta. Dogodka "zDRAVAntura" se lahko po prijavi udeležijo suparji, kajakaši, kanuisti, raftarji, skratka kapitani kakršnihkoli plovil. Je pa število mest na dogodku zaradi varnostnih razlogov omejeno.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta