(FOTO) V Vodolah dišijo pečeni kostanji in sladki mošt. Če vas mikajo, pojdite še danes

Nina Ambrož Nina Ambrož
13.10.2024 01:10

Od petka do nedelje šest vinarjev in kmetij med 14. in 19. uro na svojih dvoriščih v Vodolah peče kostanje in ponuja jesenske dobrote.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

V Vodolah na obrobju Maribora, kjer so strmine posejane z vinogradi in teče mariborska vinsko turistična cesta, ta konec tedna pečejo kostanje in točijo sladki mošt. Privoščite si lahko tudi vrhunska vina in domače jedi, uživate v različnih ambientih in lepih razgledih. Šest vinarjev in kmetij, Hiša Joannes Protner, Vino-turizem Protner, ekološka kmetija Valentan, hiša Mak, turistična kmetija Bračko in kmečki turizem Bračko - Rebernik, od petka do nedelje, torej danes, med 14. in 19. uro na dvoriščih ponujajo jesenske dobrote.

Tadej Regent
Tadej Regent

Pri Protnerjevih, kjer kostanje strežejo v ličnih kartonskih lončkih, mize in stoli pa so čedno razporejeni, je bilo v soboto kar nekaj gostov. Ne samo ljubiteljev mošta, ampak tudi penine. Prišli so Mariborčani, Avstrijci ... Boštjan Protner je povedal, da na obisk precej vpliva vreme: "Zaradi nenadnega dežja v petek zvečer se je praznovanje zaključilo nekoliko prej, je pa prišlo precej ljudi. Deset let že pripravljamo dneve kostanjev in mošta." Pečejo kostanje s Pohorja, "ki so sladki in boljši kot maroni," meni Boštjan Protner, in na oglju. "Na ta način so boljši in se manj izsušijo kot pečeni na plinu." Kar se tiče kakovosti vina, pravi, da "bo letina zelo dobra. Smo ekološka kmetija, vsako leto se učimo česa novega, in letos smo zadovoljni tudi s količino glede na generalno sliko."

Veselo in polno ljudi je bilo včeraj tudi nekoliko naprej, pri Bračkovih in višje, pri še eni Protnerjevi hiši. Tam strežejo kostanje, nabrane na Pohorju in Kozjaku. Mitja Protner je napovedal, da jih bodo najbrž pekli še prihodnji konec tedna, če bo lepo vreme, in povabil v Vodole. 

Tadej Regent
Tadej Regent
Tadej Regent

 

 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta