(FOTO) Tuš Express v Mariboru odprl vrata: Ponujajo tople malice, v hiši narejene sendviče in solate

Gregor Grosman Gregor Grosman
24.05.2023 02:34
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

V centru Maribora se je nasproti Nove KBM odprla trgovina Tuš Express, katere prodajna površina meri 150 kvadratnih metrov, zaposlitev v njej pa je našlo 8 ljudi. Lastnik franšizne trgovine Matic Kačičnik, ki ima nekoliko manjši Tuš Express že v Slovenskih Konjicah, nam je povedal, da dodatne sodelavce še išče. Prostore, v katerih je trgovina, je najel, v ureditev pa je vložil več kot 200.000 evrov. V ozadju trgovine se nahaja tudi manjša kuhinja oziroma prostor za pripravo toplih jedi, sendvičev in solat.

Po malico in popoldanski nakup

Trgovina je prilagojena mestnim nakupom, ponudba je primerna za mestno središče, razlaga Kačičnik. Sendviče in solate, ki jih ponujajo, delajo sami, prav tako sveže napitke. "Poudarek je na svežem delu, toplih malicah, med katerimi se bo našlo tudi kaj na žlico," našteva Kačičnik, ki se zaveda, da vsaka nova lokacija zahteva svoj čas, da se uveljavi.

Igor Napast

Med tednom bo obratovalni čas trgovine od 7. do 20. ure, v soboto od 7. do 15. ure. V nedeljo bo trgovina zaenkrat zaprta, morda se bo pozneje odločil drugače. Namerava pa strankam ponuditi Wolt dostavo. Kačičnik računa, da bo marsikatera stranka, ki sicer dela v neposredni okolici in bo prišla k njim po malico, v trgovini opravila tudi popoldanski nakup, da se ji ne bo treba na poti iz službe ustaviti po nakupih. Stranke vidi tudi v okoliških stanovalcih. Na vprašanje, ali bodo lačni kupci imeli tudi možnost, da malico pojedo pred trgovino, omenja možnost sodelovanja s sosednjim Nero Caffejem. V ta namen bi razširili mize in pri njih tudi stregli, denimo kavo.

Igor Napast

Brez razkuhane zelenjave in sojinih polpetov

Jure Kačičnik je kuhar, ki bo v sicer majhni kuhinji Tuš Expressa vsak dan skrbel za jedilnik in pripravo hrane. V gostinstvu dela že dolgo, 10 let je kuhal v Kanadi, dve leti v Nikaragvi, tudi v dveh mariborskih gostilnah. Novo delovno mesto je zanj nov izziv, premamil ga je dnevni delovni čas. Želi si dvigniti nivo toploteke in trgovinskega dela ponudbe toplih živil oziroma gotovih jedi, pravi. "Ne bomo se šli klasične zgodbe, kot je pohano, kaneloni, lazanje in ostale zmrznjene zadeve. Čim več bomo skušali narediti v hiši. Tudi lastne namaze za sendviče in dresinge za solate."

Igor Napast

"Verjamemo, da je prihodnost jedi na rastlinski osnovi (plant based) in da je treba tudi ta segment ponuditi ljudem. Zdrav obrok, ne nujno veganski ali vegetarijanski," pojasnjuje in dodaja, da se da iz zelenjave narediti marsikaj dobrega, "ne zgolj dolgočasna zgodba, kot jo dobiš v večini gostiln in toplotek, kjer ponujajo razkuhano zelenjavo in sojine polpete". Vsak dan bo v ponudbi ena ali dve vegetarijanski jedi, nekaj na žlico, tudi kaj pohanega. Tudi osso-buco, rebrca, piščanec malo drugače, našteva izkušeni kuhar in omeni blagovno znamko "fajn-food", ki jo želijo vpeljati. Delovnik kuhinje se bo začel še pred odprtjem trgovine, sistem dela še nastavljajo, malice v toploteki pa bodo pripravljene od devete, desete ure naprej, tako Kačičnik.

Igor Napast
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta