(FOTO) Mariborski mestni svet: Kopališče na otoku naj bo za mlade zastonj

Igor Selan Igor Selan
25.05.2020 21:08

Na seji mestnega sveta tudi o preselitvi tržnice s Trga svobode, slabi realizaciji od prodaje stavbnih zemljišč in skoraj polmilijonskem dolgu Gokopa za najemnino gramoznice v Dogošah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Mariborski mestni svet se je prvič po končanju epidemije sešel na redni seji, tudi tokrat so svetniki zaradi varnostnih razlogov namesto v prostorih občine zasedali v lutkovnem gledališču. Številni svetniki so na seji znova nasprotovali odločitvi župana Saše Arsenoviča, da tržnico s Trga svobode preseli na glavno tržnico na Vodnikovem trgu.

Že drugič zapored so mariborski mestni svetniki namesto na občini zasedali v lutkovnem gledališču.
Andrej Petelinšek

Otok velika bolečina tudi sedanje mestne uprave

Kdaj bo občina končno le pristopila k prenovi kopališča Mariborski otok, pa je zanimalo Miho Recka (Lista kolesarjev in pešcev): "Kmalu bo 90. obletnica odprtja kopališča na Mariborskem otoku. Ker veliko ljudi zaradi koronavirusa letos ne bo šlo na dopust, bi bila lepa gesta, če občina to poletje otrokom in mladim do 18. leta ne bi zaračunala vstopnine. Glede na lanski obisk bi to stalo le okrog 15 tisoč evrov, kar je kaplja v morje v primerjavi s 140-milijonskim proračunom."

Matej Pavlič in Saša Arsenovič
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Nizke cene na javnih dražbah

Precej razprave je povzročilo tudi poročilo o delu Javnega podjetja za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči. Kot je povedal direktor Mojmir Grmek, so lani zaradi spremembe odloka zbrali za milijon evrov manj nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča od gospodarstva, zato pa razliko pokrili z boljšimi evidencami nepremičnin pri fizičnih osebah. Gospodarstvo je tako v občinski proračun prispevalo 10,45 milijona evrov, fizične osebe pa 3,22 milijona.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Kako je sploh nastal dolg Gokopa

Grmek je ob tem opozoril še na problem najemnika gramoznice v Dogošah, podjetja Gokop. To namreč mestu dolguje več kot 400 tisoč evrov za najemnino. "Kako je mogoče, da ima občina s tem najemnikom sploh še kakšen odnos, če pa mu je že zdavnaj poteklo tudi rudarsko dovoljenje," je zanimalo Stojana Auerja (LPR).

Andrej Petelinšek
Breda Čepe Vizjak in Željko Vogrin
Andrej Petelinšek

Dobro delo Sveta invalidov

Mestni svetniki so se seznanili tudi s poročilom o realizaciji akcijskega načrta za izboljšanje enakih možnosti za invalide in poročilom o izvedenih ukrepih iz akcijskega načrta lokalnega energetskega koncepta. Obe poročili so ocenili kot zelo dobri. "Veseli me, da se zmanjšuje število ovir za invalide v mestu, bi pa želel, da se nam predstavi pregled večjih ovir, ki še obstajajo, in časovnica, kdaj se bo to reševalo," je zanimalo Bernarda Memona (NSi). Pri energetskem konceptu pa so največ vprašanj namenili prihrankom pri lanski energetski sanaciji 24 objektov v lasti občine, za katere pa je direktorica Energapa Vlasta Krmelj zatrdila, da so v okviru pričakovanj in da bodo prihodnjo zimo še višji.
Ker svetniki do sklepa naše redakcije še niso razpravljali o podražitvi ravnanja z odpadnim blatom iz čistilne naprave in o noveliranem sanacijskem načrtu Športnih objektov Maribor, bomo o tem poročali jutri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta