(FOTO) Klinika za pediatrijo Maribor: Božički risali nasmehe na obraze otrok

MBK
22.12.2020 13:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Tradicionalno akcijo, ko se Božički spustijo s streh slovenskih otroških bolnišnic in razveselijo bolne otroke, je Hitradio Center organiziral tudi v Mariboru. V UKC Maribor so se jamarji Jamarske reševalne službe Slovenije, oblečeni v Božičke, spustili s strehe Klinike za pediatrijo in potrkali na okna bolnišničnih sobic. "Velike otroške oči, ki kukajo skozi okna in gledajo, kako Božički na vrveh zganjajo norčije, so razlog, da se tega projekta z veseljem lotevamo vsako leto," je pojasnil Gregor Memedović, direktor družbe Nextmedia, pod okrilje katere spada Hitradio Center.

Igor Napast

"V zimskih mesecih je na naši kliniki kar precej otrok, ki zbolevajo za raznimi respiratornimi okužbami in predvsem v decembru, ko je toliko prazničnih dni, je večkrat hudo gledati otroke, ki bi radi bili doma s svojimi starši in seveda tudi starše, ki bi radi bili doma skupaj s svojimi otroki, a morajo biti zaradi bolezni v bolnišnici," je poudaril dr. Jernej Dolinšek, v. d. predstojnika Klinike za pediatrijo in dodal, da so tovrstne akcije zelo dobrodošle.

Igor Napast

Ker letos ni bilo možno, da bi otroke obiskali znani Slovenci in voditelji radia, so jih v posebnem videu nagovorili pevci in pevke Eva Boto, Nipke, Bepop, Anabel, Tim Kores - Kori, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki in Luka Basi, ki so tudi pričarali poseben video koncert.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta