(FOTO) Kar sto bobnarjev bo bobnalo na Glavnem trgu v Mariboru

07.09.2021 16:26
V soboto bo na Glavnem trgu sto bobnarjev bobnalo z Markom Soršakom - Sokijem, ki pravi, da so to sanje vsakega bobnarja
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor - pet pted dvanajsto - koncert z balkona - balkon Narodni Dom - Marko Soršak Soki (foto: Sašo Bizjak)
Sašo Bizjak

V soboto, 11. septembra, ob 12. uri bo na Glavnem trgu sto bobnarjev na čelu z Markom Soršakom - Sokijem ob spremljavi rock benda The Rocktors bobnalo v počastitev njegovih 30 let bobnanja. "Minilo je 30 let, odkar sem vstopil v svet glasbe in začel glasbeno kariero v našem prostoru. Leta 1991 sem s sošolci odšel v kino na ogled filma Terminator 2, v katerem je uvodna pesem You Could Be Mine skupine Guns n' Roses. Petsekundni bobnarski uvod je bil zame usoden in prijel sem za bobnarske palice. Od takrat dalje me je posrkal svet glasbe in bobnam še danes," je zapisal Soki v vabilu na dogodek.

​Paradise City za rajski Maribor

Projekt nastaja v sodelovanju z Narodnim domom Maribor in njegov namen ni narediti samo hrupa, temveč se srečati med seboj, je povedal Soki. Dogodek bo trajal 30 minut in Soki si na njem želi predvsem pozitivne energije. "Iskreno si želim, da bi se za kratek čas v življenju ponovno videli, si segli v roko. Časi, ki jih trenutno preživljamo, niso lahki, zato si jih olajšajmo s pozitivnimi dogodki in sporočili," pravi Soki.

Soki je idejo dobil, ko je podobne projekte videl po svetu.
Miha Dajčman

Igrali bodo rokerske evergreene, kot so rock himna We Will Rock You legendarnih Queenov, I Love Rock’n Roll Joan Jettt, in uspešnico Gunsov Paradise City, ki jo Soki posveča Mariboru, za katerega pravi, da je rajsko oziroma kvazi obljubljeno mesto. Kot četrto pesem bo Soki sam z bandom zaigral You Could Be Mine, ki je bila usodna za njegovo glasbeno oziroma bobnarsko pot.

Pesem Paradise City Soki posveča Mariboru.
Igor Napast

Do novih glasbil pomagal 122 osnovnim šolam

O tem, kje je dobil idejo za projekt, nam je Marko Soršak povedal, da so to sanje vsakega bobnarja. "Podobne projekte smo videli po svetu in se odločili, da ga izpeljemo pri nas. Ideja je stara, a smo jo prestavili zaradi covida-19. To je zahteven projekt in brez pomoči Narodnega doma mi ne bi uspelo," je pojasnil Soki, ki je na projekt povabil več kot 200 bobnarjev iz vse Slovenije. Prišlo jih bo sto iz vseh generacij. Pri snovanju projekta so se delno zgledovali po akciji Rockin' 1000, ki je pred leti nastala v Italiji, ko je tisoč glasbenikov igralo pesem skupine Foo Fighters in jo s tem uspelo priklicati v Ceseno. "Tisoč glasbenikov bi bilo preveč, zato smo se odločili za sto. Mi bomo samo bobnali, tam pa so igrali na vse inštrumente," še pove.

Maribor - Dijaški dom Maribor - Prireditve - Dobrodelne akcije - mariborski župan Andrej Fištravec je skupaj z Markom Soršakom - Sokijem in OŠ borcev za severno mejo predal glasbila Centru za sluh in govor - Marko Soršak - Avtor: Andreja Kutin (foto: Andrej Petelinsek)
Andrej Petelinsek

Sporočilo dogodka je združevanje v dobrem duhu dobrih ljudi, pojasni Soki. "Maribor bo dobil goste iz cele države. Ljudem iz občine in Narodnega doma sem rekel 'dajte si nove možnosti za nove priložnosti'. Na dogodek so vabljeni tudi vsi moji glasbeni kolegi," je še poudaril bobnar, ki je z dobrodelno akcijo 20za20 do novih glasbil pomagal 122 osnovnim šolam, v katerih nanje igra več kot 50 tisoč otrok. ​Projekt so podprli Žito, Red Bull, Mariborski vodovod in gostinci iz Poštne ulice. Vstopnine ne bo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta