(FOTO) Kako so Terme Maribor precej tiho, skoraj neopazno odprle hotel Habakuk

Nina Ambrož Nina Ambrož
03.11.2022 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V notranjem bazenu hotela Habakuk, ki bo namenjen namakanju, ne bo več termalne vode.
Andrej Petelinšek

Več kot tri leta so minila, odkar so Terme Maribor septembra 2019 napovedale obnovo svojega najbolj reprezentančnega in slavnega hotela Habakuk. Novembra so v hotelu, ki še vedno predstavlja sinonim mariborskega turizma, vendarle odprli vrata, sicer precej tiho, skoraj neopazno in brez reklame. Široko odprto slavje bo sledilo, napovedujejo, a datum še ni določen. Razlog za zadržanost je dejstvo, da obnova Habakuka še ni povsem zaključena. V hotelu je že mogoče prespati, najeti sobo, obiskati restavracijo in bar. Čeprav včeraj dopoldan obiskovalcev ni bilo opaziti.

Andrej Petelinšek
Restavracija
Andrej Petelinšek

Velnes center, bazen in tretjina sob zaprti

Hotel ponuja 98 sob, kar je približno dve tretjini skupnih kapacitet. Ostale tretjine starih sob ne bodo odpirali, pravijo vodilni Habakuka. 40 sob je povsem prenovljenih, nekaj jih je moderniziranih in na novo opremljenih. Delno je spremenjen tudi tloris objekta, pritličje z recepcijo in barom ter restavracija v prvem nadstropju sta drugače pozicionirana. V precej pisanem in barvitem interierju izstopajo Gazpromovi zaščitni sivo-modri toni.

Pritličje hotela Habakuk z recepcijo in barom je precej spremenjeno.
Andrej Petelinšek
Nekoč ugledni hotel Habakuk, ki je že pred leti izgubil peto zvezdico, bo poskušal ponovno pridobiti nekdanji status in blišč. 
Andrej Petelinšek

Predvidoma konec novembra bodo za goste hotela in zunanje obiskovalce odprli velnes center, kjer so različni tipi savn in solna soba ter velik fitnes prostor. Notranji bazen z izstopajočimi svetili se razprostira na več kot 700 kvadratnih metrih, vendar še ne deluje brezhibno. Temperatura vode bo okoli 29 stopinj Celzija, ne bo pa več termalna, kot je bila pred leti. Kaj bo z zunanjim bazenom, še ni znano. Nekoč ugledni hotel, ki je že pred leti izgubil peto zvezdico za nadstandard, bo poskušal ponovno pridobiti nekdanji status in blišč. Tako bodo tudi cene višje.

Načrtujejo letošnje silvestrovanje in druge dogodke. Ciljajo na tuje in domače goste, ki jih bodo poskušali privabiti s kulinarično ponudbo a la carte in slaščicami, tudi tradicionalnimi in lokalno značilnimi, kot je pohorska omleta. Za šefa kuhinje so izbrali Boštjana Rožanca. Glavnega slaščičarja še iščejo. Operativni del ekipe (natakarji, receptorji, kuharji, sobarice in drugi) sestavljajo zaposleni z daljšim stažem in izkušnjami v Termah Maribor, ki v času zaprtja zaradi obnove in covida-19 niso izgubili potrpljenja, nekaj ljudi so zaposlili na novo.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek

Vodstvo brez besed

O tem, zakaj je obnova hotela Habakuk potekala tako dolgo, kje se je zapletalo in koliko denarja je bilo vloženega, uradnih in natančnih informacij ni mogoče dobiti. Govori se o finančnih in tehničnih zapletih, blokiranih bančnih računih in gradbenih težavah s tujimi izvajalci (Grki, Rusi), ki naj bi bili polovičarsko opravili delo. Vodstvo podjetja je izjemno redkobesedno in previdno, odprto je za kamere in posnetke, ki naj bi pritegnili goste, za novinarska vprašanja pa ne.

Solna soba
Andrej Petelinšek
Fitnes
Andrej Petelinšek

Habakuk Pohorje je hčerinska družba Term Maribor, ki so preko ciprske firme MB Dailyrates Management v lasti ruskega naftnega velikana Gazprom. Na vrhu ruske hierarhije sta direktor Evgenij Kratzke, nemški podjetnik ruskih korenin, in prokurist Denis Dobaj iz Limbuša. Vodja hotela Habakuk je Predrag Canjko, Mariborčan, ki je v Terme Maribor prišel februarja. Pred tem je bil Canjko direktor Term Snovik, delal je tudi v Termah Dobrna, hotelih Špik v Kranjski Gori in Primus na Ptuju.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta