(FOTO) Kako napredujejo dela na Limbuški obvoznici v Mariboru, kdaj bi jo lahko odprli?

Igor Selan Igor Selan
26.05.2023 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Asfalt naj bi polagali v drugi polovici junija. 
Igor Napast

Dela na podaljšku Ceste proletarskih brigad oziroma tako imenovani limbuški obvoznici napredujejo, a v skladu z vremenskimi razmerami. Kljub temu investitor del, Direkcija za infrastrukturo (DRSI), upa, da bo nova cesta, ki bo pomembno razbremenila Studence, odprta do konca junija. "Glavnina del je do pričetka dolgotrajnejših močnih padavin potekala po predvidenem terminskem planu. V teku je bila izvedba drenaže in posteljice, pločnikov in robnega venca na prepustu ter dela na vročevodu. Predvidoma bodo vsa dela na vročevodu zaključena do konca maja, v kolikor bodo to dopuščale vremenske razmere, saj je teren zelo razmočen, medtem ko se bo asfalt po celotni trasi polagal v drugi polovici junija," sporočajo iz DRSI.

Igor Napast
Igor Napast

V kolikor ne bo zapletov pri oddaji javnega naročila, bodo konec tega meseca začeli tudi z arheološkimi raziskavami na kraku s Kamenškovo ulico, kar pa po navedbah direkcije ne bo vplivalo na dokončanje del na glavni trasi.

Igor Napast
Igor Napast

Kot je znano, so se prva dela na limbuški obvoznici, izvajata jih Pomgrad in Strabag, začela maja 2020, dela na 840 metrov dolgem odseku tretje etape, ki je še v teku, pa sredi lanskega oktobra. Ob vozišču bodo uredili tudi drugo infrastrukturo, med drugim bo urejen zeleni pas, vzpostavljene bodo kolesarske steze, površine za pešce in protihrupna zaščita. Ob javni razsvetljavi bo na novo urejena tudi komunalna infrastruktura. Projekt je bil sprva ocenjen na 11,5 milijona evrov, pri čemer naj bi 6,9 milijona prispevala direkcija, 4,6 milijona pa mariborska občina. Koliko točno bodo dela stala, še ni znano, iz direkcije sporočajo, da bo vrednost končnih del znana po izvedbi vseh gradbenih del in izdelanem končnem obračunu.

Igor Napast
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta