Evropski denar za gradnjo brvi čez Dravo na mariborskem Lentu

MBK
20.04.2021 15:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Načrt za novo brv

MOM
Brv je projektiral španski arhitekturni biro Burgos & Garrido Arquitectos iz Madrida, ki je bil leta 2010 izbran na javnem mednarodnem arhitekturnem natečaju.
Arhiv Večera

Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je sporočila, da je odobrila evropska sredstva za projekt izgradnje brvi čez Dravo na Lentu. Za nekaj manj kot 4,5 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Mestna občina Maribor, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 2,6 milijona evrov. Na brvi med Lentom in Taborom bo občina uredila varne in ločene povezave za pešce in kolesarje. Župan Saša Arsenovič je na tiskovni konferenci označil odobritev sofinanciranja za še eno zmago za mariborsko občino.

Občina je že izvedla pripravljalna dela, med drugim arheološke raziskave v Dravi in na Lentu, kjer so še ostanki opornika prvotnega mostu čez Dravo.
Andrej Petelinšek

"Občina bo z izvedbo naložbe revitalizirala in povezala območje nabrežij Drave. Z ureditvijo brvi se bodo skrajšale poti v mestnem središču, izboljšala pretočnost in obiskanost območja. Štajerska prestolnica s projektom dodatno spodbuja trajnostno mobilnost," so ob tem poudarili v vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. 

Maribor bo dobil še en most čez Dravo.
Sašo Bizjak

Občina, ki se pri zasnovi nove brvi naslanja na zmagovalno natečajno rešitev iz leta 2010, ki so jo izdelali arhitekti Burgos & Garrido Arquitectos iz Madrida, je že izvedla pripravljalna dela, med drugim arheološke raziskave v Dravi in na Lentu, kjer so še ostanki opornika prvotnega mostu čez Dravo. V teku je že tudi javno naročilo za izbiro izvajalca gradnje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta