Eden od napadalcev se je Renatu Volkerju opravičil

J.K.
17.10.2023 19:38

Volkerja je skupina fantov napadla, ko se je s parade vračal domov, odtujiti so mu želeli slovensko zastavo, ki jo je nosil na paradi, ker se je upiral, so ga zbrcali in pretepli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"V opravičilo sem dobil Milko z lešniki, 10 dekagramov kave in bonbonjero," je zapisal Volker
Igor Napast

Mesec dni po tem, ko je na mariborski paradi ponosa skupina mladoletnikov napadla performerja in pisca Renata Volkerja, se mu je eden od napadalcev osebno opravičil. "Kolega mi je v četrtek zjutraj pisal, da njegov sodelavec želi mojo telefonsko številko, ker me nekaj potrebuje. Povedal mi je, da je bil med napadalci name tudi njegov sin, ki bi se mi rad opravičil. Rekel je, da je tudi njegov stric gej in da mu je hudo za neumnost, ki so jo naredili s klapo. V ponedeljek smo bili na kavi. V opravičilo sem dobil Milko z lešniki, 10 dekagramov kave in bonbonjero," je zapisal na facebooku. 

Volkerja je skupina fantov napadla, ko se je s parade vračal domov, odtujiti so mu želeli slovensko zastavo, ki jo je nosil na paradi, ker se je upiral, so ga zbrcali in pretepli. Moral je na urgenco. "Šel sem s prireditve proti domu po Trgu Leona Štuklja, ko so za mano prišli mulci, kakšni štirje ali pet, me napadli, brcali in tepli. Nato so pobegnili. Boli me glava, a to bo minilo. Bolj me skrbi, če imam zlomljeno kakšno rebro. Najbolj hudo pa mi je zato, ker je mama videla pretep in doživela šok. Lekcije v življenju dobro prenašam, vendar fizično nasilje ni sprejemljiv način. Dobro, da so napadli mene in ne koga mladega, ker takšni dogodki povzročajo travme," je tedaj povedal za Večer. 

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta