Dom Danice Vogrinec: Od 340 opravljenih testov trije pozitivni

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
01.10.2020 17:00

Stanje v domu se zaenkrat umirja, v rdeči coni je 37 stanovalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

V zadnjem tednu (od 24. septembra do včeraj) so v Domu Danice Vogrinec Maribor opravili 340 testiranj na okužbo s koronavirusom, od tega 241 pri stanovalcih in 126 pri zaposlenih. Potrjeni sta bili dve okužbi pri stanovalcih in ena okužba pri zaposlenemu, sporoča direktor doma Marko Slavič in še dodaja, da je v rdeči coni enote doma na Taboru 37 stanovalcev, en stanovalec je v UKC Maribor. Po priporočilih infektologov se bodo v rdeči coni odvzeli brisi jutri (v petek, 2. oktobra).

Pet stanovalcev, okuženih s covidom-19, je umrlo. Povprečna umrljivost stanovalcev v zadnjih petih letih v obdobju od januarja do septembra je bila 50,4, v enakem obdobju letos je umrlo 48 ljudi.

V domu se zahvaljujejo za vso podporo in dobre misli, ki so jih prejeli v zadnjem obdobju, in verjamejo, "da bodo skupna prizadevanja kmalu pripeljala do trenutka, ko bomo ponovno zaživeli dostojanstveno življenje, ki si ga zaslužimo tako stanovalci kot tudi zaposleni. Najhujše spoznanje za stanovalce in svojce je lahko pomanjkanje socialnih stikov, druženja in bližine, zato si vsi želimo, da se situacija vrne v normalno stanje."

Spomnimo, da je bilo pred tednom dni v enoti doma na Taboru okuženih 40 stanovalcev in 22 zaposlenih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta