(AVDIO) Grema na kafe z Miranom Bendetom: Smo balkanski Habsburžani prijaznega srca

Miha Dajčman Miha Dajčman
10.03.2020 19:05

Miran Bende je turistični delavec, podjetnik in direktor potovalne agencije Galileo 3000.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miran Bende: "Koronavirus je žalostna zgodba, ki se bo zgodila vsem, še bolj, kot se zavedamo."
Sašo Bizjak

Rad ima debatiranje ob pijači, čeprav z leti vedno manj, pravi. Ga pa v Mariboru redno vidimo na družabnih dogodkih, tudi sam ga organizira na terasi ene najstarejših zgradb v mestu. Nekoč je imel svoje mesto za debatiranje na stopnicah v Satchmu. Miran Bende, turistični delavec, podjetnik in direktor potovalne agencije Galileo 3000, je videl velik del sveta, okoli 110 držav. Galileo je znan predvsem po potovanjih na eksotične destinacije, Bende je tja vodil več deset tisoč Mariborčanov in Slovencev. V Ilichu v Slovenski ulici, kjer smo se srečali, je pil radensko z jabolčnim sokom.

Prisluhnite podkastu na povezavi TUKAJ.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-miran-bende{/soundcloud}

Ali Mariborčanke in Mariborčani radi obiskujejo vse kontinente?
"Z leti se ne spreminjajo želje, se pa spreminjajo tendence načinov potovanj. Znamenita Večerova potovanja smo izvajali skoraj 18 let, postavili neke nove kriterije in oblikovali skupine, ki so se zaljubile v Galileo 3000, posebej s potovanji, ki so štrlela iz klasičnega principa oblikovanja potovanj. V Indiji smo se skriti pripeljali na ogromno dvorišče, kar naenkrat so pristopili bobnarji, 90 ljudi je bilo na blazinah na vozovih ob spremljavi kamel, na dvorišču so čakali sloni, dekleta so metala vrtnične liste, ognjemet je bil in pristopili smo do palače Maharadže iz 15. stoletja. To so bila potovanja, ki so bila gotovo posledica določenega časa in boljšega ekonomskega statusa Slovencev, ki so bili pripravljeni nekaj več dati za potovanje. Sem pa neskončno srečen, da sem lahko oblikoval takšna potovanja. V Maleziji smo recimo razkopali celoten otok, da so postavili piratski kamp, z visokimi palmami. Lepe zgodbe."

Miran Bende
Sašo Bizjak
Miran Bende
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta