(AVDIO) Grema na kafe z Devano Blakaj: "Želela bi si več vztrajnosti pri ljudeh"

Miha Dajčman Miha Dajčman
23.07.2019 17:12

Devana Blakaj z možem Sebastijanom na Glavnem trgu štiri leta vodi bistro Nana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Šentiljski cesti, po kateri se Mariborčanka skoraj vsak dan pelje iz Spodnje Kungote v središče mesta, jo bolj kot slaba cesta motijo podrte in neurejene zgradbe.
Sašo Bizjak

Nana je posedanje ob kavi in zajtrkovanje, zaradi modernega videza lokala in ponudbe v njem pa številni obrok in pijačo v Nani ovekovečijo s fotografijo na instagramu, tako da se glas o Nani širi tudi onkraj meja štajerske prestolnice. V Nani organizirajo tudi odmevne družabne in humanitarne dogodke. Mariborčanka Devana Blakaj je v svojem bistroju pila čaj Jamajka.

Posedanje ob kavi, čaju ali kateri drugi pijači v Nani je nekaj posebnega zaradi lepega pogleda na Glavni trg. Se kdaj usedete tu in uživate v tem pogledu?
"Da, zagotovo. Ko je le možno si vzamem pet minut, da tukaj uživam. Nam je dana priložnost, da smo tukaj, si pa želimo, da z našo domačnostjo in pridihom rastlin in zelenja še nekaj damo Mariboru."

Kaj vse imate tukaj?
"Imamo trte, ki žal niso preživele, so pa zdaj nasajeni divjaki. Imamo pa sivko, rožmarin, zelišča, sadno drevje. Želela sva pričarati zeleno oazo sredi mesta, kjer te objame vsaj malo zelenja."

V Maribor se vozite iz bližnje Spodnje Kungote. Kako se je v Maribor pripeljati po Šentiljski cesti?
"Bolj kot infrastruktura ceste me zmoti vizualnost ulice. So vdolbine in druge napake, a je še hujših cest več kje drugje. Bolj me zmotijo stare, podrte in neurejene zgradbe. Želela bi si, da se to uredi. Kar se pa tiče tega, da sem bila včasih doma v Mariboru, od koder tudi sem, bi rekla, da je prednost, da smo zdaj doma v Kungoti. V središču mesta smo bistveno hitreje kot takrat, ko smo živeli v Ulici Staneta Severja. To je skoraj neverjetno, a je tam več prometnih zamaškov. Na Šentiljski za zdaj ne čutim prometnih komplikacij, ki bi me zjutraj zmotile."

Sašo Bizjak

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta