(AVDIO) Grema na kafe z Andrejem Krštincem: Nekdanji Tildos bo lokal Pri Maistru

Miha Dajčman Miha Dajčman
10.09.2019 19:02

Dolenjec Andrej Krštinc v Mariboru vodi Pivarno, trgovino s kraft pivi, organizira Beer Fest in se trudi Mariborčane poučevati o kulturi pitja piva. Zdaj bo še vodil kočo na Žavcarjevem vrhu in obudil nekdanji Tildos.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Krštinc v Mariboru razbija stereotipe.
Sašo Bizjak

Cvičkar nas uči o pivu, je pred leti o Andreju Krštincu zapisal novinarski kolega. Zdaj se je Novomeščan odločil, da bo prevzel vodenje koče na Žavcarjevem vrhu, tik pred pogovorom z njim pa smo izvedeli, da bo eden od sodelujočih v obujanju prostorov nekdaj kultnega Tildosa. Svoje načrte nam je razkril ob kavi v Bistroju Arty v Slovenski ulici, kjer pogosto malica. Pil je espresso.
Prisluhnite celotnemu pogovoru v Podkastu Grema na kafe
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-andrej-krstinc{/soundcloud}
Vaša zgodba v Mariboru je Pivarna.
"Da. Tako kot je kavarna prostor, kjer se družimo ob kavi, je pivarna prostor, kjer se pogovarjamo, družimo in razmišljamo ob in o pivu. Je pivoteka in ne pivnica, je Pivarna in ne pivovarna."
Najprej je bila Pivarna na Lentu, zdaj je na Koroški cesti. Kako ste izbrali lokaciji?
"Lokacija na Lentu je ena mojih prvih napak, povezanih s Pivarno. Kot Nemariborčan sem razmišljal o Lentu, promenadi, Festival Lent obiskujem že več kot deset let in ta promenada je bila v zlatih časih vedno polna. Lokacija se mi je zdela logična izbira, prostor je bil dopadljiv, majhen, takšen, kot beer shopi po svetu so. Malo zakotno, ampak spredaj še vedno dovolj prostora, da narediš kak dogodek in postaviš kot. Čez čas pa se je pokazalo, da Lent kot promenada živi od Starega mostu navzgor po Dravi, dol pa ne. Hitro sem začel razmišljati o drugi lokaciji. V času festivala sem 'šetal' po mestu. V pekarni na Koroški sem si vzel kos pice, raziskoval ulice in videl veliko zakotnih ulic, na katere je čas pozabil in so čar Maribora. In tako sem našel lokacijo na Koroški cesti, čeprav je naslov še vedno Glavni trg. Pokrajinski arhiv je lastnik lokala, tam so imeli skladišče, nekoč je bila tam Ekspres tajnica, po tem Mariborčani prostor tudi poznajo. Lokacija je super, težko bi našel boljšo za beer shop v Mariboru."

Andrej Krštinc
Sašo Bizjak
Andrej Krštinc
Sašo Bizjak
Andrej Krštinc
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta