Z oceno tveganja preverite izpostavljenost svojega doma naravnim nesrečam

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
16.09.2024 00:00

Razmišljate o zavarovanju svojega doma, pa niste prepričani, katera kritja izbrati in kako visoke naj bodo zavarovalne vsote?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Smiselno je izbrati zavarovanje, ki vaš dom ščiti pred tveganji, ki mu grozijo. Pri tem vam lahko pomaga ocena tveganja, nova funkcionalnost v digitalni poslovalnici i.triglav.

Ocena tveganja na podlagi vašega naslova preveri, kako izpostavljen je vaš dom štirim najpogostejšim naravnim tveganjem: poplavi, potresu, toči in udaru strele. Stopnjo ogroženosti prikaže v tristopenjski barvni lestvici:

  • Rumena (nizko): Obstaja majhna nevarnost za pojav te naravne nesreče, vendar to ne pomeni, da je tveganje izključeno. Kljub temu je priporočljivo zavarovati svojo nepremičnino.
  • Oranžna (srednje): Verjetnost za pojav te naravne nesreče je srednje velika.
  • Rdeča (visoko): Obstaja visoka nevarnost za pojav te naravne nesreče, kar zahteva večjo previdnost pri izbiri zavarovanja.

Kako? Na podlagi ocene tveganja je priporočljivo preveriti obstoječa kritja in zavarovalne vsote, da si zagotovite ustrezno finančno  zaščito ob morebitni škodi.

Ocena tveganja temelji na podatkih  iz različnih zanesljivih virov, kot so poplavne karte Agencije RS za okolje, Statistični urad RS in Geološki zavod Slovenije. Pomembna dejavnika pa sta tudi pogostost škod in pretekli škodni dogodki.

Kako dostopati do ocene tveganja?

Ocena tveganja je na voljo v spletni aplikaciji i.triglav, če imate pri Zavarovalnici Triglav sklenjeno vsaj eno zavarovanje za vaš stalni naslov oziroma za naslov, na katerem imate zavarovano nepremičnino. Če imate v aplikaciji zavarovanih več nepremičnin, lahko oceno tveganja preverite za vsako posebej.

Registracija v i.triglav je hitra in preprosta. Z uporabo digitalne naprav, ki ima dostop do interneta, se lahko prijavite v aplikacijo prek:

  • Profila Facebook, Google ali Apple ID računa,
  • storitve Rekono ali SI-Pass
  • ali pa z elektronskim naslovom in geslom.

Lahko pa se obrnete tudi na zavarovalnega zastopnika, ki ima dostop do podatkov o izpostavljenosti tveganja za vašo nepremičnino glede na njeno lokacijo.

Shutterstock

Kako izberem primerno zavarovanje za svoj dom?

Osnovno zavarovanje doma obsega ključne nevarnosti, kot so požar, strela, vihar, toča in druge. Temeljno kritje pa lahko razširite z dodatnimi zavarovanji, kot so poplava, izliv vode, strojelom, potres ali zaščita sončne elektrarne – pri tem vam pomaga ocena tveganja. Glede na stopnjo ogroženosti lahko povečate zavarovalno jamstvo za posamezne nevarnosti, da zagotovite ustrezno zaščito svoje nepremičnine.

Shutterstock

Zavarovanje lahko sklenete kar iz domačega naslonjača – v digitalni poslovalnici ali na spletni strani, kjer so vam na voljo trije paketi. Za bolj prilagojena zavarovanja pa se lahko obrnete na zavarovalnega zastopnika, ki vam bo znal najbolje svetovati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.