Vam že poganja plevel na vrtu? Tako ga boste najlaže odstranili

Jasna Marin Jasna Marin
05.04.2021 04:00
Spomladi začenjamo na gredah in trati opažati to, kar marsikomu ni najbolj všeč. Plevel.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gardena

Nekateri za odstranjevanje plevela s trate uporabljajo škropiva, drugi gredo na kolena in izrezujejo plevel z nožem. Vendar obstaja boljša rešitev. "Na vrtu lahko uporabite posebna vrtna orodja, ki omogočajo enostavno odstranjevanje plevela brez kemikalij in zato ne škodujejo okolju. Prijazna so do živalskega in rastlinskega sveta, uporabniku pa omogočajo prilagodljivo delo bodisi pri tleh bodisi udobno stoječe delo, brez pripogibanja," razlaga Aleksander Hojnik iz podjetja Husqvarna.

Gardena

Nameščena na držalo

Za dalj časa trajajoča vrtna opravila je primerna uporaba ročnih orodij, ki jih lahko namestimo na držala. "Odstranjevanje plevela je dolgotrajno in naporno vrtno opravilo, zato je pomembno, da izberete orodje, ki ima ergonomsko oblikovan ročaj za udobno stoječe delo brez pripogibanja. Izberite orodje iz kakovostnega in predvsem nerjavnega jekla, odpornega proti koroziji, ki se po delu enostavno očisti," svetuje Hojnik.

Orodja z držali so primerna za stoječe delo in čiščenje dovozov, vrtnih poti ali tlakovcev okrog hiše. Učinkovito odstranjujejo tudi plevel na travniku in gredah.

Gardena


Za gredice bo silno pripravno orodje, ki združuje dve funkciji v enem. Na eni strani je rahljalnik, na drugem so grablje. "To je orodje, ki omogoča enostavno odstranjevanje plevela iz gredic. Rahljalnik zrahlja plevel v tleh, nato pa ga z grabljami enostavno odstranite, brez da bi stopili na gredo," pojasnjuje sogovornik.

Gardena

Ročna, da ste bliže tlom

Ročna orodja pomagajo pri izrezu plevela, odstranjevanju trave, mahu in plevela iz rež med tlakovci ali spojih zidov. Izrezovalnik plevela z majhno razdaljo med rezili omogoča natančno izrezovanje neželenih rastlin s trate in pušča le majhne luknje. Integriran mehanizem sproščanja pa olajša odstranjevanje plevela.

Vrtno orodje za odstranjevanje plevela
Gardena

Očiščene fuge med tlakovci

So se neželeni pleveli in mah pojavili med tlakovci? Za hitro in učinkovito odstranjevanje lahko uporabite večfunkcijsko orodje. Čistilnik za reže ima tanko rezilo iz nerjavnega jekla za odstranjevanje plevela iz ozkih rež, trikotno upognjen lok očisti širše reže, posebna kovinska krtača pa odstrani mah in izpuljeni plevel.

Gardena
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta