(FOTO) Bršljan ima šarm. Posadite ga v visečo košaro

Jasna Marin Jasna Marin
19.03.2021 05:00
Nenavadno košaro lahko z malo truda spremenite v privlačno visečo dekoracijo, ki bo, če vanjo posadite ustrezno rastlino, v prostor prinesla še slikovit zelen utrip.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blumenbüro Holland

Želite v stanovanju poskrbeti za poseben šarm in ustvariti prijetnejše bivalno okolje? Potem si omislite prostorno visečo košaro in vanjo posadite bršljan. Po ljudskem verovanju naj bi bršljan ljudem podaljšal življenje. Neveste so bršljanovo listje na poročno noč skrile pod blazino. Če ga mož ni odkril, naj bi žena ostala dolgo mlada, mož pa poskočen ... A vrnimo se v realnost.

Košaro, v katero boste posadili bršljan, pritrdite na strop, da bodo bršljanovi poganjki padali iz nje kot slapovi. Namesto, da bi jo kupili, lahko visečo košaro izdelate kar sami. Nobenih posebnih ročnih spretnosti vam ni treba obvladati, da bi iz stare košare ustvarili čudovit dodatek za dom, ki bo nedvomno pritegnil mnoge poglede.

1. korak

Za izdelavo viseče košare potrebujete pleteno košaro, kos debelega govejega usnja, list papirja (format A4), škarje, ravnilo, krojaško kredo ali svinčnik, tapecirni nož, vijač, štiri kovinske karabine, vrv (šest metrov), debelo plastično folijo, glinopor, zemljo za lončnice in bršljan.

Blumenbüro Holland

2. korak

Najprej iz govejega usnja izdelajte nosilne pasove za košaro. Da bodo vsi štirje pasovi enaki, jih izrežite s pomočjo šablone, v obliki okoli 20 centimetrov dolgega pravokotnika z zaobljenimi robovi, ki jo izdelate iz papirja. Šablono s krojaško kredo ali svinčnikom štirikrat prerišite na usnje. S tapecirnim nožem nato izrežite štiri enake pasove. Da bodo linije pasov res ravne, si pri rezanju pomagajte z ravnilom.

Blumenbüro Holland

3. korak

Nosilne pasove pritrdite na košaro – po dva na vsako stran. Pred tem na vsaki strani vsakega pasu na sredini v usnje s tapecirnim nožem zarišite križec. Te križce potem z vijačem nekoliko razširite. Nosilne pasove na želenih mestih napeljite skozi zgornji rob košare, jih zložite skupaj in spnite s karabini. Da boste lahko košaro obesili na strop, morate na vsak karabin pritrditi približno 1,5 metra dolg kos vrvi.

Blumenbüro Holland

4. korak

Notranjost košare obložite s plastično folijo. S tem poskrbite, da iz nje ne bosta uhajali voda in zemlja. Na dno košare nasujte debelo plast glinoporja, ki bo služil kot drenažna plast in posrkal vso odvečno vodo. Nato v košaro nasujte zemljo za lončnice in vanjo posadite bršljan.

Blumenbüro Holland



Blumenbüro Holland
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta