Solatube: sistemi za učinkovito osvetljevanje prostorov z naravno svetlobo

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
25.10.2024 11:20

Vsak od nas ima v stavbah, kjer bivamo ali delamo, zagotovo kako slabo izkušnjo s temnimi ali premalo osvetljenimi prostori.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Naravne svetlobe nam ne primanjkuje le v starejših objektih, kjer nam je pogosto skopo odmerjena, pač pa tudi v novogradnjah, kar običajno ugotovimo šele po vselitvi. Za osvetljevanje temnih kotičkov v prostorih običajno iščemo rešitve s svetili in tako tudi čez dan po nepotrebnem prižigamo luči. Svoje doprineseta še jesenski čas in zima, ko pomanjkanje dnevne svetlobe občutimo še bolj intenzivno. Naravna svetloba je ključna za zdravje naših oči ter ima velik vpliv na naše počutje, razpoloženje in naše siceršnje bivalno udobje. Takojšnjo rešitev za naravno osvetlitev prostorov vam nudijo tehnološko dovršeni cevni sistemi Solatube, ki z napredno optično tehnologijo ter inovativnimi elementi učinkovito prenašajo dnevno svetlobo v notranje prostore.

Te cevne sisteme za osvetlitev z naravno svetlobo so razvili avstralski inovatorji in jih kot prvi na svetu patentirali že leta 1986. Solatube sistemi, ki so vgrajeni v številne domove po vsem svetu, so pri nas na voljo že dve desetletji in investitorjem nudijo odlične rešitve za osvetljevanje prostorov z dnevno svetlobo v bivanjskih hišah, poslovnih stavbah ter javnih in industrijskih objektih. V primerjavi z običajnimi, tudi veliko večjimi svetlobniki, Solatube sistemi v prostorih zagotavljajo več naravne svetlobe najvišje kakovosti z najboljšim barvnim spektrom. Nameščamo jih na vse vrste streh različnih naklonov, tudi na osončene fasade, zelene strehe in na druge uporabne površine. Koliko enot bo potrebnih za optimalno osvetlitev posameznega prostora, bo odvisno od njegove velikosti, lege in namembnosti. Za bivanjske objekte so investitorjem na voljo svetlobniki iz serije Brighten Up®, za poslovne in industrijske stavbe pa večji sistemi iz serij SolaMaster® in SkyVault.

Prednosti sistema, ki nima konkurence

Arhiv Naročnika

  Sistem sestavljajo elementi, kot so visoko odporna strešna kupola z ustrezno brezšivno obrobo za popolno tesnjenje, cevi z najvišjo spektralno odbojnostjo (99,7 %) in stropni razpršilnik, ki zajeto dnevno svetlobo učinkovito razprši po prostoru. Za osvetlitev prostorov v nočnem času je mogoče v sistem vgraditi tudi varčne sijalke, ki so uporabnikom na voljo kot dodatna oprema. Inovativni optični sistemi s patentirano tehnologijo kupole omogočajo enakomerno osvetlitev preko celega dne, hkrati pa preprečujejo vdor škodljivega spektra UV žarkov, ki povzročajo bledenje barv v prostoru. Cevi je s strehe v objekt mogoče podaljševati z ravnimi ali pregibnimi deli do dolžine 16 m, pri tem pa ne ogroziti rezultatov svetilnosti. Za vsak ambient vam je na voljo paleta elegantnih stropnih razpršilnikov, ki vam ponujajo vrsto ustvarjalnih možnosti pri oblikovanju prostorov.

Bivalni objekti

Z energijsko varčnim cevnim svetlobnikom Solatube si lahko zdaj z naravno svetlobo učinkovito razsvetlite prostore, kjer dnevno svetlobo najbolj pogrešate. Priporočamo jih za razsvetljevanje kuhinj, kopalnic in toaletnih prostorov, dnevnih, otroških ter garderobnih sob, spalnic, kabinetov in utilitijev, pa tudi hodnikov, stopnišč, garaž in kletnih ter drugih prostorov, kjer vgradnja klasičnih ali strešnih oken ni mogoča ali smiselna. V individualne hiše jih brez večjih posegov v strešno konstrukcijo lahko vgradimo že v nekaj urah. V primerih, ko je treba za izbrani prostor, ki bi ga radi osvetlili, premostiti več bivalnih etaž, investitorjem običajno ponudimo rešitev z montažo sistema preko kotnih delov prostorov. Za prehod preko etaž uporabljamo kronsko vrtanje in ob pravilni zaščiti lahko to izvajamo tudi v opremljenih prostorih. Sistem po vgradnji tudi ne potrebuje nobenega vzdrževanja. Strankam nudimo brezplačno svetovanje glede zasnove in vgradnje sistemov ter zagotavljamo jamstvo na izdelke in montažo.

Kuhinja pred in po vgradnji Solatube sistemov
Arhiv Naročnika

Večji sistemi za večje prostore

Arhiv Naročnika

Solatube sistemi so  vgrajeni že v vrsto slovenskih šol, vrtcev, telovadnic in športnih centrov, v ambulantne in druge prostore v zdravstvenih ustanovah, pa tudi v številne pisarne, kjer je zaposlenim primanjkovalo dnevne svetlobe. Z njimi osvetljujemo tudi večje industrijske proizvodne kapacitete in skladišča, trgovine, salone in nakupovalna središča, turistične namestitvene kapacitete in prostore za izvajanje raznolikih storitvenih dejavnosti. Za več podrobnejših informacij obiščite spletno stran www.solatube.si

Pooblaščeni distributer Solatube za Slovenijo: KERBER d. o. o., Medvode, Gorenjska cesta 50a, 1215 Medvode, T: 01 36 18 365, E: info@kerber.si, W: www.solatube.si

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.