zadnje objavljene

pogledi

več
Aleksandra Berberih Slana, nekdanja direktorica Muzeja narodne osvoboditve Maribor

mnenje

več

KVADRATI

Sodobne kopalnice ne le za umivanje, tudi za uživanje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Inax

Sodobne kopalnice se odlikujejo po dovršenih materialih, funkcionalnih elementih in tudi po estetskih presežkih. So prostor sprostitve, v katerem se zjutraj napolnimo z energijo za nov dan in zvečer odložimo skrbi za nemoten spanec. Predstavljamo vam nekaj izdelkov za kopalnico, ki so prejeli različne nagrade za oblikovanje.

Tradicionalno japonsko

Na Japonskem velja za cenjeno lastnost dobre notranje arhitekture, kako čim bolje izkoristiti majhen prostor in v njem oblikovati urejeno in harmonično celoto. Tej vrednoti so se želeli približati tudi avtorji kopalniške kolekcije S600 Line podjetja INAX. Dizajn izdelka spaja tradicionalno japonsko urejenost in sodobno oblikovanje. Premišljeno umeščeni objekti, ki učinkujejo kot umetnine, spodbujajo sprostitev in življenjsko moč.

Kopalnica je izvedljiva tudi v omejenem, kotnem delu prostora, v katerem sanitarni izdelki S600 Line razkrijejo svoj (po)polni učinek.
Inax

Brez vodnega kamna na robu

S svojimi čistimi linijami dopušča kopalna kad Koralle T700 veliko svobode pri oblikovanju kopalnice. Kupec lahko izbira med montažno ali prosto stoječo različico ter med dvema barvama obloge, črno in belo. Ergonomsko oblikovane ovalne kadi so izdelane brez profilov med robom kadi in oblogo, zato se na njih ne nabirata vodni kamen in umazanija. Vgradno različico je mogoče elegantno prilagoditi na steno nameščeni armaturi.

Kad Koralle T700 dopušča veliko svobode pri oblikovanju kopalnice. Izbrati je mogoče med montažno ali prosto stoječo različico ter med dvema barvama obloge.
Koralle

Živahna barvna paleta

Osrednji element kopalnice, ki zagotovo pritegne največ pogledov, je umivalnik Artis BiColour podjetja Villeroy&Boch, obarvan v pestre barve indijanskega poletja, žajblja, rje in bordojsko rdeče. Elegantni umivalniki za kopalniško ploščo v naštetih barvah s sijočo belo notranjostjo so izdelani v okrogli, ovalni ali kvadratasti obliki.

Elegantni umivalnik Artis BiColour v barvi žajblja v hiši pritegne pogled.
Villeroy&Boch

Občutek poletnega dežja

Pršni sistem Pulsify podjetja Hansgrohe prinaša v vsako kopalnico novo doživetje prhanja, obenem pa varčuje z vodo. Uporabnik lahko izbira med nadglavno prho in klasično pršno ročico v različnih velikostih in barvnih kombinacijah. Preprosta montaža sistema skupaj s pršno cevjo in nastavkom zagotavlja, da bo kupec zlahka našel primerno kombinacijo zase. Novi način pršenja, imenovan PowderRain, ki vodo razprši na tisoče mikrokapljic, omogoča kar 60-odstotni prihranek vode, uporabniku pa daje občutek, kot bi stal pod toplim poletnim dežjem. Čiste geometrične oblike se odlično prilegajo zasnovi moderne kopalnice.

Novi način pršenja, imenovan PowderRain, ki vodo razprši na tisoče mikrokapljic, omogoča kar 60-odstotni prihranek vode.
Hansgrohe

Pršni prostor brez ovir

Pršni prostor Cayonoplan Multispace podjetja Kaldewei je zasnovan posebej za oblikovanje kopalnic brez kakršnihkoli ovir. Breznivojska pršna kabina iz emajliranega jekla s protizdrsno površino ima zvočno izolacijo in največ dvoodstotni naklon za odtekanje vode, ob steni pa nekoliko dvignjen rob. Dobri dve tretjini površine pršnega prostora se lahko raztezata onkraj meja pršne kabine, zato je mogoče s Cayonoplanom urediti tudi zelo majhne kopalnice, velike največ štiri kvadratne metre.

Dve tretjini površine pršnega prostora se lahko raztezata onkraj meja pršne kabine, zato je mogoče s Cayonoplanom urediti tudi zelo majhne kopalnice.
Kaldewei

Za popolno sprostitev

Kopalnica S400 Line podjetja INAX je sicer oblikovana v preprostih, a obenem elegantnih linijah. V njej pa posebej izstopa premišljena igra svetlobe in senc, ki ji daje nevsakdanjo dimenzijo. Zasanjani svetlobni žarki padajo skozi majhna okna in rišejo plešoče obrise po tleh, stenah in kopalniških elementih. Celota daje občutek igrivosti in popolne sprostitve.

Maksimalno udobje in čistoča

Straniščna školjka Aqua Clean Spina sledi Geberitovi oblikovalski filozofiji, katere geslo se glasi Uporabnost, udobje in čistoča. Vsakdanja školjka se z enkratnim okvirjem spremeni v pametno straniščno školjko. Ob strani nameščen gumb je prijazen za uporabo tudi za otroke in starejše. Uporabniki lahko z daljinskim upravljalnikom nastavljajo temperaturo in jakost vodnega curka. Velika širina ovala, nagnjene stene in hitro spuščanje pokrova preprečujejo nabiranje umazanije, za lažje čiščenje pa je vodno šobo mogoče odstraniti. Ergonomsko oblikovan sedež in s kisikom obogaten vodni curek zagotavljata maksimalno udobje.

Aqua Clean Spina se z enkratnim okvirjem spremeni v pametno straniščno školjko. Nežno, naravno intimno higieno zagotavlja z uporabo vodnega curka namesto papirja.
Geberit
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?