Pomoč pri zalivanju vrta: Le s pravim nosilcem bo cev bolj poslušna

Jasna Marin Jasna Marin
13.05.2022 02:00

Pri zalivanju vrta vsakič znova naletimo na iste težave: vrtna cev je dolga in okorna, ob njo se spotikamo, shranjevanje je nepraktično, ob navijanju pa se umažemo. Ste vedeli, da se lahko tem neprijetnostim elegantno izognemo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gardena

Z uporabo praktičnega vrtnega nosilca za cev, ki se s posebno kovinsko konico namesti kjerkoli v vrtu, bo cev za zalivanje v hipu postala bolj "poslušna". Posebnost takšnega nosilca je, da omogoča enostavno odvijanje in preprosto navijanje. Zanj so namreč pri Gardeni razvili inovativno rešitev RollControl, pri kateri se cev na kratko povleče in nato popolnoma nadzorovano navije zaradi visokokakovostne zavore in vodila za cev. Tako nosilec omogoča navijanje brez vozlanja in pregibanja cevi. "Vrtni nosilec za cev s kovinsko konico omogoča vrtenje za 360 stopinj, tako lahko s cevjo dosežete sleherni kotiček v vrtu," pojasnjujejo Gardenini strokovnjaki.

Brizgalke so idealne za odstranjevanje trdovratne umazanije ali zalivanje s finim pršenjem.
Gardena

Hitra namestitev

Namestitev močnega in stabilnega nosilca na vrt je preprosta: konico nosilca enostavno privijete v zemljo, nanjo pritrdite kovinski vrat in vanjo namestite nosilec za cev. Namestitev olajša kovinska namestitvena palica, ki se po uporabi shrani v konico. Velikost nosilca je odvisna od tega, kako dolgo cev uporabljate: manjši nosilec je namenjen za 15 metrov dolgo cev, kakršna je primerna za manjše in srednje vrtove, cev pa je lahko dolga vse tja do 35 metrov, v tem primeru je tudi nosilec ustrezno večji.

Nosilec na steni

Nekateri imajo radi pripomočke za vrt na manj vidnih mestih ali pritrjene na steno, da so tako na stalnem mestu. V ta namen so pri Gardeni razvili stenske nosilce. "Ker so vrtljivi za 180 stopinj, se priročno obrnejo k steni in tako zavzamejo še manj prostora. Nosilci ponujajo tudi možnost shranjevanja brizgalke in cevnih priključkov, da so ti vedno spravljeni na istem mestu in tako vselej pri roki, ko jih potrebujete," pojasnjujejo Gardenini strokovnjaki. Stenski nosilci ostanejo zunaj, ker so zaščiteni pred UV-žarki in zmrzaljo, vse leto.

Stenski nosilec je varen pred UV-žarki in zmrzaljo, zato lahko ostane zunaj vse leto.
Gardena

Naj raje brizga ali prši?

Ste že preverili, kako deluje brizgalka na cevi? Če ste že lani ugotovili, da vam nagaja, ali pa ste to pomlad zaznali, da iz nje čudno kaplja, potem je morda čas, da jo nadomestite z novo. Brizgalke in prhe se razlikujejo glede na namen uporabe. "Brizgalke so idealne za odstranjevanje trdovratne umazanije ali zalivanje s finim pršenjem, brizgalka za čiščenje Comfort ecoPulse™ pa s štirimi različnimi vzorci pršenja poskrbi za udobno čiščenje in zalivanje ter hkrati z nihajnim curkom zagotavlja do 40 odstotkov prihranka vode v primerjavi s trdim curkom. Prha za grede Comfort ponuja nastavitev kota pršenja in širino mehkega pršnega curka ter se prilagodi velikosti grede, paličasta prha Classic pa omogoča udobno zalivanje z večjim dosegom," še razlagajo pri Gardeni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta