Morski ali fjordovski - kateri slog opremljanja vam je pisan na kožo?

J. M.
08.08.2022 04:00

Sanjate o počitnicah v hiški na tropskem otoku? Ali pa v brunarici ob norveških fjordih? Morda pa hrepenite po hišici v kanadskih gozdovih? No, tudi svoj dom lahko opremite v slogu, ki je najbližji vašemu srcu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Quick-Step

Pridih morja

Morje predstavlja neskončen vir navdiha. Če želite, lahko v svoj dom vnesete čudovit počitniški vtis. Za začetek imate na volj polno barvnih odtenkov, ki vam omogočajo ustvarjanje morskega pridiha. Lahko se na primer odločite za klasičen stil obale Severnega morja v temno modri barvi ali pa izberete azurno modre odtenke za vzdušje s soncem obsijanih Egejskih otokov. Če kombinirate modro z belo barvo, boste prostorom dodali svetlobo. Prijeten učinek boste dosegli z uporabo naravnih materialov, kot so protje, juta in lan. Kaj pa mizna plošča, izdelana iz desk za gradbeni oder, ki je videti, kot da jo je "zglodalo" morje? Poigrate se lahko tudi s subtilnimi detajli, kot so školjkicami, nabranimi na plaži, ki jih lahko vključite v notranjost.
Kaj pa tla? Kot poetično odo morju si lahko omislite vinilna tla v barvi ostrige. Omislite si lahko vinilno oblogo na klik ali sistem, ki ga prilepite na tla.

Quick-Step
Quick-Step
Quick-Step

Vez z gozdom

Vam ni do morske sapice? Potem si omislite interjer, ki bo spominjal na notranjost brunarice ob jezeru v Kanadi ali hiške na drevesu s pogledom na norveške fjorde. Če izberete tak slog, obstaja velika verjetnost, da obožujete vse vrste zelene barve. Umirjeni zemeljski odtenki in bogati odtenki od oker do sončnično rumene so prav tako tesno povezani z naravo in se podajo v tak dom.
S pravo osvetlitvijo je mogoče ustvariti učinke, kot bi bili v meglenem gozdu, kjer prvi sončni žarki preženejo nočno temo.
Ko gre za teksture, ne le, da lahko črpate navdih iz rastlinskega, temveč tudi živalskega sveta. Uporabite otipljive materiale, kot sta volna in perje, ali pa pustite, da zaporedja in vzorci iz narave tečejo skozi vaš interjer kot po potki, osvetljeni z mesečino. Seveda boste potrebovali v takem ambientu tudi peč na drva in udoben naslanjač s toplimi odejami in okrasnimi blazinami, ki bodo dodali popoln pridih udobja. Tako pri izbiri pohištva in stenskih oblog kot tudi pri talnih oblogah naj bo v ospredju les.

Quick-Step
Quick-Step
Quick-Step
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta