(FOTO) Navdihujoči cvetlični trend za leto 2023, ki poje hvalnico naravi

Jasna Marin Jasna Marin
02.01.2023 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Thejoyofplants.co.uk

Nizozemska cvetlična zbornica je nedavno pripravila sveže hortikulturne smernice za leto 2023. Trendi so štirje, tokrat vam predstavljamo prvega med njimi. Poimenovali so ga Oda naravi.

Kako je nastal trend, ki poje hvalnico naravi

Zaradi podnebne krize se počutimo ranljive ob zavedanju silne moči narave. Čutimo nujno potrebo, da nekaj storimo glede podnebnih sprememb. Hkrati pa se zavedamo, da smo del narave. To se odraža v trendu, imenovanem Oda naravi. V njem so v ospredju organske, robustne, nepravilne, naravne oblike. Izstopajo elementi in oprema, ki navidez spominjajo na skale, kamne, balvane, veliko je obrtniških izdelkov. Če k temu dodate še rastline, dobite organsko simbiozo neživih in živih materialov in opreme. Želite primer? Pomislite na sedežno garnituro, ki s sivo barvo spominja na kamen, četudi je mehko oblazinjena, zraven pa v vazi igrivo frfotajo travniške cvetlice.

Thejoyofplants.co.uk

V vašem domu

Materiali pri tem trendu so naravni in okolju prijazni. Ko izbirate barve za trend, uporabite rjavo, zeleno in nežne, naravne odtenke.

Thejoyofplants.co.uk

Osnovni poudarki v trendu Oda naravi so: naravno, divje, izrazitost, organskost, biološkost, trajnost, krožnost, zlivanje z naravo, povezljivost.

Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?