(FOTO) 7 nasvetov, kako bo preprosti dom postal razkošen in privlačen

Jasna Marin Jasna Marin
05.05.2022 04:00

Prenavljate stanovanje ali hišo? Morda pa zgolj iščete ideje, kako bi osvežili prostore, da bi se v lastnem domu počutili kot v razkošnem ambientu. Naloga ni pretežka, če veste, kaj hočete.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Abstract House

Z delom od doma in manj potovanji smo Slovenci v zadnjih dveh letih privarčevali kar nekaj denarja. Mnogi so se v tem času lotili preurejanja doma. Nekateri so poskrbeli za energetsko sanacijo hiše, zamenjali stara okna in hiši namenili novo izolacijo ter fasado. Spet drugi so ugotovili, da potrebujejo bolj funkcionalno kopalnico s po dvema umivalnikoma in pršno kabino v nivoju tal.

Hansgrohe


Tudi številna prazna podstrešja so se v zadnjih dveh letih spremenila v prijetna stanovanja.

Velux

Kdor ima vrt, je zagotovo spoznal prednosti, ki jih ponuja urejen zunanji prostor, tako da se je tudi marsikatera terasa prelevila v čudoviti prostor, ki z novo talno oblogo in udobnim pohištvom, morda tudi letno kuhinjo, ponuja vse to, kar si predstavljamo pod pojmom udobja v zelenem prostoru.

John Lewis

Dotik razkošja

Da bi osvežili dom ali mu podarili bolj razkošno noto, ga ni treba v celoti spreminjati ali rušiti sten, temveč lahko zadostuje že, če poskrbite za manjše spremembe. Se sprašujete, kje začeti in kaj narediti? Pa poglejmo:

1. Iz stanovanja ali hiše odstranite vse, česar ne potrebujete. Bolj kot prostori zadihajo, bolj svobodno se boste počutili v njih in lažje boste dihali.

Shutterstock

2. Prepleskajte stene prostorov, najbolj vidno steno pa obložite s privlačno tapeto. Če imate radi enobarvne stene, v enem ali dveh prostorih izberite steno, da postane galerija umetnin. Umetniška dela so pametna dolgoročna naložba in če z njimi oplemenitite dom, je to toliko boljše.

Shutterstock

3. Ste ugotovili, da potrebujete več prostora za oblačila? Potem je čas, da temeljito pregledate, katera oblačila boste še nosili in katera ne. Če imate v omari oblačilo, ki ga že štiri leta niste nosili ali pogrešali, ga vzemite v roke in pomislite, ali ne bi morda komu drugemu služilo bolje kot vam ... Odnesite oprana oblačila, ki jih ne potrebujete, v zbirni center. Če ste ugotovili, da kljub vsemu še vedno potrebujete večjo omaro, razmislite o vgradni omari. Z njo lahko izkoristite prostor od stropa do tal.

Akron

4. Ste zadovoljni z osvetlitvijo v vašem domu? Če je kak prostor, ki mu manjka svetlobe, ali pa ste pred leti kupili poceni svetila z mislijo, da jih boste nekega dne zamenjali z novimi in boljšimi, morda celo dizajnerskimi, potem pot pod noge in poiščite nasvet strokovnjaka za osvetlitev in skupaj izberite svetilke, ki bodo prostorom dale pravi svetlobni pečat, vam pa omogočale lažje delo v kuhinji ali branje v dnevni sobi.

Shutterstock

5. Presadite lončnice v večje posode in dodajte v prostore nove sobne rastline. Poenotite okrasne lonce, v katere boste postavili rastline, kajti skladnost elementov in materialov v prostor prinaša občutek reda.

Shutterstock

6. Kupite novo posteljnino in brisače. Z novim hišnim tekstilom bosta svežina in nov veter zavela tudi v spalnici in kopalnici.

Pip Studio

7. Ali kak stari kos pohištva potrebuje nov vijak? Morda je treba stole na novo oblaziniti? Mojstra za tapeciranje, ki vam bo znal svetovati in pohištvo obuditi v novo življenje, boste zagotovo našli v katerem od bližnjih večjih krajev.

Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta