Blok kuhinje za vsak dom

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
10.03.2023 02:18

Je čas za osvežitev vašega doma in nakup nove kuhinje? Prenova tako pomembnega prostora v domu ni enostavna, s seboj pa prinaša tudi številne izzive.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Če nimate časa in denarja za kuhinje po meri, so idealna rešitev kuhinjski bloki, ponudba katerih je dandanes že tako široka, da je skoraj nesmiselno razmišljati o čimerkoli drugem.

Kako se lotiti načrtovanja kuhinje?

Pred izbiro nove kuhinje si je dobro zastaviti nekaj ključnih vprašanj. Na primer, kakšno kuhinjsko pohištvo se bo najbolje ujelo z preostalimi elementi v stanovanju, še posebej če imate odprt dnevno-jedilni prostor? Koliko prostora sploh imamo na voljo? Razmislte tudi o stilu - vam je všeč moderna in minimalistična, morda podeželska ali klasična kuhinja? Želite imeti pohištvo izdelano po meri ali bo dovolj kuhinjski blok? Navsezadnje je tukaj funkcionalnost, koliko ljudi bo kuhinjo uporabljalo in kaj vse boste v njej počeli.

Na kaj ne smete pozabiti?

Kuhinje so različne - velike ali majhne, linearne ali kotne, visoke ali nizke … Vsem je skupno to, da imajo določene elemente, ki so nepogrešljivi v vsaki kuhinji, ne glede na to, kakšnega stila je. Pri načrtovanju kuhinje nikoli ni preveč delovne površine, še posebej, če radi kuhate, pečete ali uporabljate kuhinjske pripomočke. Ker se pri kuhanju sprošča veliko vonjav, ne zanemarite prezračevanja in ne varčujte na zmogljivi napi, še posebej, če imate odprt prostor. Razmislite tudi o optimalni postavitvi posameznih elementov in gospodinjskih aparatov. Tako naj bo hladilnik na dosegu delovne površine, pomivalni stroj na dosegu shranjevalnih elementov, pribor v bližini kuhališča ipd.

Arhiv naročnika

Kakšno kuhinjo izbrati?

Ena izmed najbolj praktičnih in cenovno ugodnih rešitev je blok kuhinja. Gre za tipske kuhinje, ki so primerne tako za velike domove kot manjša stanovanja, garsonjere ali počitniške objekte. Njihova ključna prednost so že vnaprej pripravljeni kuhinjski sestavi z elementi, ki pa jih je mogoče tudi prilagajati glede na vaš prostor in potrebe. Največkrat obsegajo le leseni del, ki ga je mogoče prilagoditi glede na širino elementov, obliko in postavitev, tako da lahko z malo domišljije iz blok kuhinje ustvarite svojo idealno kuhinjo po meri.

Arhiv naročnika

Prednosti blok kuhinje

Blok kuhinje imajo veliko več prednosti kot slabosti. So izjemno preprosta rešitev, ki se poda v vsak dom. Samo postavitev kuhinje si preprosto prilagodite glede na svoje potrebe. V njih lahko že tudi uporabljate aparate in naprave iz stare kuhinje, na primer štedilnik ali samostoječi hladilnik. Nanje ne rabite čakati več mesecev, tako kot na kuhinje po meri, poleg tega pa ne potrebujete monterjev, načrtovalcev prostora. Če jih postavite ob bok kuhinjam po meri, skorajda ne najdete razlike, saj so na voljo v različnih materialih, barvah in odtenkih, je pa razlika v ceni, saj so precej ugodnejše.

Arhiv naročnika
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?