Akustični paneli: Zagotovite si mir in udobje v stanovanjih in pisarnah

J. M.
28.05.2024 05:00

Ti paneli ne služijo le k izboljšanju estetike prostora, temveč imajo opazno funkcijo zlasti pri zmanjševanju hrupa in izboljšanju akustike v ambientu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stropni akustični paneli omilijo hrup in naredijo prijetnejši ambient. 
Rockfon

Ena glavnih prednosti akustičnih panelov je njihova sposobnost absorpcije zvoka, kar zmanjšuje odmev in hrup v prostoru. To je še posebej pomembno v odprtih pisarnah, kjer se hrup lahko hitro razširi in moti delovno okolje.

Akustični paneli pripomorejo tudi k boljši zvočni izolaciji in kakovosti zvoka v prostoru. V stanovanjih to pomeni boljši zvok pri gledanju televizije ali poslušanju glasbe, v pisarnah pa jasnejše in manj moteče sestanke ter telefonske pogovore.

Na voljo so v različnih oblikah, barvah in materialih, kar omogoča kreativno in estetsko prijetno oblikovanje prostora. Paneli lahko postanejo tudi dekorativni element, ki dopolnjuje notranji dizajn.

Materiali

Akustični paneli so lahko izdelani iz različnih materialov, ki jih odlikujejo odlične zvočno absorpcijske lastnosti. Med najpogostejšimi materiali so:

• Mineralna volna. Je izjemno učinkovita pri absorpciji zvoka in zmanjševanju hrupa.

• Poliester. Trajen in lahek material, ki je enostaven za namestitev.

• Les. Naravni material, ki prinaša toplino in estetsko vrednost prostoru.

• Penasti materiali. Lahki in prilagodljivi, pogosto uporabljeni v domačih studiih in sobah za avdio-vizualne dejavnosti.

Impact Acoustic

Namestitev

Namestitev akustičnih panelov je enostavna in se prilahodi glede na potrebe prostora.

Stenski paneli so idealni za zmanjšanje hrupa med sobami. Namestimo jih lahko v dnevnih sobah, spalnicah ali na hodnikih.

Samostoječi paneli so mobilni in jih lahko postavimo kjerkoli v prostoru, kar omogoča prilagodljivost glede na trenutne potrebe.

Stropne panele pogosto uporabljajmo v pisarnah, sejnih sobah in domačih studiih za zmanjšanje odmeva.

Akustični panel za strop
Impact Acoustic

Uporaba v stanovanjih

V stanovanjih se akustični paneli najpogosteje uporabljajo v dnevnih sobah, domačih pisarnah in spalnicah. Pomagajo pri ustvarjanju mirnega in sproščenega okolja, kar je ključno za kakovostno bivanje. Poleg tega so idealni za prostore, kjer se pogosto posluša glasba ali gleda televizija, saj izboljšajo kakovost zvoka.

Rockfon

V pisarnah

Namestitev panelov v sejnih sobah zagotavlja boljšo zvočno izolacijo in jasnost med sestanki. V pisarnah pa akustični paneli prispevajo k boljši delovni atmosferi. Zmanjšujejo hrup, kar je še posebej pomembno v odprtih pisarnah, izboljšanjo akustiko in zagotavljajo manj motenj ter več zbranosti in produktivnost.

Z različnimi materiali, oblikami in načini namestitve so tako akustični paneli prilagodljiva rešitev za vsako notranjost.

Rockfon
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta