SNG Drama Ljubljana na simbolni ravni predstavlja celotno slovensko umetnost in kulturo

P. V.
25.11.2021 17:16

Odziv Društva gledaliških režiserk in režiserjev na odstop umetniškega vodje SNG Drame Ljubljana Igorja Samoborja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Na odstop ravnatelja ljubljanske Drame se je odzvalo tudi Društva gledaliških režiserk in režiserjev (DGRR). 

"Prenova dotrajane gledališke zgradbe SNG Drama Ljubljana je v javnem interesu. Gre za osrednjo slovensko gledališko institucijo, ki nima le izjemnega zgodovinskega in državotvornega pomena, temveč na simbolni ravni predstavlja celotno slovensko umetnost in kulturo. 

V Društvu gledaliških režiserjev z ogorčenjem spremljamo zavlačevanje in oteževanje celovite prenove te tako pomembne ustanove. Zgroženi smo nad dejstvom, da se je komunikacija z ministrstvom za kulturo zaostrila in pripeljala do odstopa ravnatelja ljubljanske Drame Igorja Samoborja. 

Resnost nastale situacije opozarja na odlašanje in zavlačevanje prenove osrednje slovenske gledališke institucije, ki je nedopustno. 

Pozivamo odgovorne na inistrstvu za kulturo, da nemudoma omogočijo nemoteno nadaljevanje sanacije dotrajane gledališke zgradbe, ki vse bolj postaja tudi simbol sramotnega odnosa trenutne politične garniture do slovenske kulture," je zapisal upravni odbor društva( Mateja Koležnik, Vito Taufer, Dorian Šilec Petek, Ajda Valcl, Nina Ramšak Marković, Tin Grabnar, Maruša Kink, Jaša Koceli in Tjaša Črnigoj) oziroma v njegovem imenu predsednica društva Nina Rajić Kranjac.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta