Prva postkarantenska razstava: Poudarek na rekah, predvsem Dravi in Muri, ki jim je človek zavoljo sebičnosti spremenil naravo

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
18.07.2020 21:31

V Pavlovi hiši Kulturnega društva sedmi člen za Slovence na avstrijskem Štajerskem pri avstrijski Radgoni spet umetniki z obeh strani meje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Jaušovec

Potrna/Laafeld (od našega poročevalca)

V Pavlovi hiši, domačem pristanu Kulturnega društva sedmi člen za Slovence na avstrijskem Štajerskem, so v Potrni/Laafeldu pri avstrijski Radgoni v petek zvečer odprli prvo razstavo po karanteni. Ob upoštevanju higienskih ukrepov, denimo, pogostitev čez okno hiše, in fizične razdalje zavoljo epidemije koronavirusa je na otvoritev prišlo blizu sto ljudi z obeh strani meje.
Glavna razstava, poimenovana po izreku starogrškega filozofa Heraklita Panta rhei/ Vse teče, petih umetnic iz avstrijske Štajerske in Koroške, Slovenije in Hrvaške je posvečena rekam, še posebej Dravi in Muri. Kakor je dejala kustodinja Edith Risse: "Doris Jauk - Hinz, Eva Ursprung, Celine Struger, Ana Pečar in Ana Petrović presenetijo z razstavo v hiši in okoli nje z eksponati, video in avdio posnetki, fotografijami, instalacijami ... Kažejo človekove posege v naravo in njegovo brezobzirno izkoriščanje rek, ki zato tečejo počasneje, nižajo kakovost vod in kazijo krajino."

Boris Jaušovec
Boris Jaušovec
Boris Jaušovec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta