Zdravniki tako hude zastrupitve še niso videli: Na ladji pri Hvaru umrl Italijan, otroka v kritičnem stanju

M.R., A.L.
13.08.2019 14:28

Na ladji pri Hvaru je danes umrl italijanski državljan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Vugrinec

Na hrvaškem spletnem portalu Index poročajo, da je bila policija ob 10.10 obveščena, da je kapitan ladje napovedal, da bodo s plovilom vpluli v luko, ker je na ladji nekdo umrl. Takoj po vplutju v luko so v splitsko bolnišnico prepeljali dva otroka, kasneje so v tja zaradi slabega počutja prepeljali še tri odrasle, 64-letnega moškega ter 56- in 44-letni ženski. Ena od žensk je soproga umrlega moškega, je na novinarski konferenci povedal primarij Dragan Ledina iz bolnišnice v Splitu. Dva sta imela lažje simptome, občasno naj bi bruhala, imela drisko in izgubljala zavest. Stanje ene ženske je nekoliko resnejše.
Moški je umrl, še preden so na ladjo prišli reševalci in policisti. Dva otroka v precej slabem stanju pa so takoj s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico. 
Index še poroča, da naj bi družina sinoči na Hvaru jedla v eni izmed znanih restavracij in po nekaterih predvidevanjih naj bi se tam zastrupila. Jedli naj bi školjke. Gre zaa družino, doma iz mesta Sant'Agata di Militello na Siciliji.

Na delu vsi razpoložljivi zdravniki in medicinske sestre

Ivana Unić iz splitske pediatrične klinike je sporočila, da sta 14- in 8-letnik v kritičnem stanju, na delu so vsi razpoložljivi zdravniki in medicinske sestre. Nekaj med njimi jih je prišlo na delo tudi izven svojega delovnega časa. "Gre za izjemno težko situacijo, delamo vse, da otrokoma rešimo življenje. Sumimo, da je prišlo do zastrupitve, a ne moremo potrditi, ali gre za pijačo, hrano ali kaj drugega. Povem lahko, da do sedaj še nismo videli tako hude zastrupitve s takšno klinično sliko," je pojasnila
"Oba sta priklopljena na respirator, odpovedalo jima je več vitalnih organov. Pričelo se je z nevrološkimi težavami, nato so pričeli odpovedovati srce, pljuča in jetra," pa je dejala zdravnica Branka Polić. Po njenih informacijah odrasli osebi, ki sta se zastrupili, nista v smrtni nevarnosti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta