zadnje objavljene

pogledi

več
Doc. dr. Maja Pakiž, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

mnenje

več

Zaradi rubeža avta ustrelil sina in sestro izvršitelja, ki je bil v preteklosti tudi sam žrtev poskusa umora z eksplozivnim telesom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizorišče dvojnega umora je bilo dvorišče pred stanovanjsko hišo v zaselku Škofija na območju Šmarja pri Jelšah.
Gordana Possnig

Zaselek Škofija na območju Šmarja pri Jelšah je v četrtek zvečer pretresel zločin, kot ga ne pomni nihče. 66-letni Branko Krklec, ki je zadnji dve leti z ženo bival v hiši na naslovu Škofija 16, je malo pred 18. uro s streloma iz pištole ustrelil 27-letnega moškega in 42-letno žensko. Medtem ko je 27-letnik zaradi hudih ran umrl na dvorišču pred hišo, je ženska umrla kasneje v bolnišnici. 27-letnik in 42-letnica sta prišla na dom na Škofiji službeno, bila sta namreč pomočnika sodnega izvršitelja. Zaradi dolgov sta nameravala 66-letniku zaseči avtomobil. Trojica se je sprla, nato pa so odjeknili streli.

Kot smo izvedeli neuradno, naj bi bili žrtvi sin in sestra sodnega izvršitelja Milana Klementa iz Slovenskih goric, ki sta bila hkrati tudi izvršiteljeva pomočnika. Osumljenca so policisti, ki jih je o tragičnem dogodku obvestila osumljenčeva žena, prijeli na kraju dogodka, ga pridržali in ga bodo konec tedna s kazensko ovadbo zaradi dvojnega umora pripeljali k preiskovalnemu sodniku celjskega sodišča.

Domačini nad dejanjem osumljenca šokirani

Zaselek Škofija je včeraj dopoldne sameval. Tudi sicer tam ne živi veliko ljudi, večina jih ima tam vikend hiške. Tik ob cesti na vrhu hriba je bilo že na daleč videti policijski trak, ki je preprečeval prihod do rumene družinske hiše, kjer se je večer pred tem dogajala drama. Ena od redkih domačink, ki smo jo uspeli srečati, je bila nad dogodkom zgrožena. "Nič nismo slišali, šele kasneje smo izvedeli, kaj se je zgodilo. Sicer pa ne morem verjeti, da je kaj takega naredil. Nismo se sicer veliko družili, z ženo sta se držala bolj sama zase. Tukaj sta živela šele nekaj let, prej je tukaj živela njegova hčerka. Nikoli ni bilo nobenih problemov. V preteklosti je slikopleskar živel v Rogaški Slatini. Na Škofijo pa se je preselil, kot smo izvedeli, ker so mu že tam pred leti zaradi dolgov zasegli hišo," je pripovedovala pretresena domačinka. Druga domačinka pa nam je povedala, da je ob prihodu domov v četrtek zvečer pred hišo osumljenca videla policijo. To je nato povedala svoji družini, ki pa prav tako ni nič vedela in slišala, da bi se karkoli dogajalo pri njihovih bližnjih sosedih.

Kaj pravijo na celjski policiji

Milan Vogrinec
Pu Celje

Celjski policisti in kriminalisti so bili skupaj z dežurno državno tožilko in preiskovalno sodnico dolgo v noč na kraju zločina, kjer so zbirali prve dokaze o tragediji. Njihove prve ugotovitve iz kriminalistične preiskave je nato na novinarski konferenci predstavil Milan Vogrinec, vodja oddelka splošne kriminalitete v sektorju celjske kriminalistične policije. "Osumljencu je dvojica prišla zaseč vozilo na podlagi sklepa okrajnega sodišča Šmarje pri Jelšah. S tem pa se osumljenec ni strinjal. Med njimi je prišlo do prerivanja. Nato je osumljenec šel v stanovanjsko hišo, se po krajšem času vrnil, znova pristopil do izvršiteljev in najprej z enim strelom ustrelil 27-letnika, takoj za tem pa še 42-letnico. 27-letnik je zaradi poškodb umrl na kraju dogodka, 42-letnica je bila izredno hudo poškodovana, nekaj ur kasneje je umrla v celjski bolnišnici. Osumljenca smo prijeli na kraju dejanja, zoper njega smo odredili pridržanje. S kazensko ovadbo bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Orožje, ki ga je po dejanju odvrgel, smo našli in zasegli. Njegov izvor še ugotavljamo," je povedal prvi celjski kriminalist in ob tem še dodal, da so v preteklosti osumljenca že obravnavali zaradi premoženjskih zadev.

Dodati velja, da so celjski kriminalisti v letošnjem letu poleg tokratnega dvojnega umora obravnavali še dva poskusa umora in tri poskuse ubojev.

Tudi Klementu v preteklosti stregli po življenju

Milan Klement je bil za sodnega izvršitelja imenovan oktobra 2016. V preteklosti pa je bil že sam deležen tega, da so mu stregli po življenju. V Bresternici pri Mariboru je opazil, da so odprta vrata njegovega avtomobila. K sreči jih ni odprl, poklical je policiste, ti pa so v avtomobilu našli nastavljeno eksplozivno napravo - šlo je za gasilni aparat, predelan v eksplozivno napravo, ki naj bi počila, ko bi se odprla vrata osebnega avtomobila. Več kot petnajst let kasneje je zadeva le dobila pravnomočni sodni epilog - za poskus umora sta bila obsojena Andrej Šiško, danes znan kot vodja vardistov in predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija, in Matjaž Jerič. Slednji je bil obsojen na leto in pol zapora, Šiško na leto in deset mesecev zapora. Pomoči pri poskusu uboja je bil tedaj obtožen tudi prvak SNS Zmago Jelinčič, ki pa je bil nato očitkov oproščen. Jedro spora, zaradi katerega je dvojica ponoči nastavila eksplozivno telo, je bilo razpečevanje ponarejenih tolarjev.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?