"Zakaj si mi ubil sina edinca?" Kaj je na nadaljevanju sojenja za morijo na beograjski šoli povedal mladoletni storilec

Va
17.10.2024 15:37

V Beogradu se nadaljuje sojenje staršema mladoletnega morilca, ki je na OŠ Vladislava Ribnikarja v začetku lanskega maja ubil devet sošolcev in hišnika. Storilec je odgovarjal na vprašanja sorodnikov žrtev in tudi svojih staršev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred beograjsko šolo po zločinu. 
Boris Jaušovec

Na sojenju njegovim staršem je bil danes spet zaslišan storilec Kosta K., ki je bil v času brutalnega kaznivega dejanja star 13 let, zato ne bo kazensko odgovarjal. Je pa vse od zločina v psihiatrični ustanovi, od tam so ga ob okrepljenih varnostnih ukrepih pripeljali na sodišče.  

Sojenje na specialnem sodišču v Beogradu je zaprto za javnost, kljub temu pa v srbske medije curljajo podrobnosti iz sodne dvorane, kjer so storilcu tokrat vprašanja postavljali tudi starši ubitih otrok. Najbolj pretresljiv trenutek je bil, ko ga je mati enega od  umrlih dečkov s tresočim glasom vprašala, zakaj ji je ubil sina edinca, je objavil Telegraf. "Počutil sem se zavrnjenega," je odvrnil. Vsi v sodni dvorani so jokali.     

Morilec tudi tokrat krivdo za svoja dejanja pripisuje očetu in materi. Mati je od njega nenehno zahtevala, da je najboljši, je povedal na sodišču. Jezila se je in kričala nanj, če ni bil: "Zato je od mene zahtevala več in več, jaz pa sem se jezil nanjo. To njeno obnašanje je vplivalo name, da sem storil to, kar sem. Če ne bi bil imel očetove pištole, tega ne bi bil naredil." 

Obtožnica morilčevemu očetu očita, da ga je vodil na strelišče vadit streljanje, v stanovanju pa imel orožje in strelivo dostopno. 

Odvetnik družin umrlih Ognjen Božović je po obravnavi povedal, da je bilo sojenje zelo čustveno in da je bilo odgovorjeno na številna vprašanja. Božović ocenjuje, da je danes "nastala sestavljanka, ki jo je treba rešiti s pomočjo tožilstva, sodišča, morda pa tudi zdravstvenih in socialnih zavodov", da bi tako odgovorili "na glavna vprašanja, ki pestijo srbsko družbo zaradi lanskega 3. maja". Odvetnik verjame, da bo to, kar so slišali tokrat, pomemben korak k temu.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta