(VIDEO) Prvič po izginotju se je oglasil prijatelj, ki je bil z Matejem Perišem v klubu Gotik. Kaj je povedal?

A.L.
10.01.2022 10:42
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Iskanje Mateja Periša se nadaljuje že enajsti dan, odgovorov, ki bi preiskovalce pripeljali bližje zaključku, kaj se je 27-letnemu Splitčanu zgodilo pred novim letom v Beogradu, še ni. Za njim se je vsaka sled izgubila na predvečer silvestrovega, ko se je s prijatelji zabaval v beograjskem klubu Gotik.

Se je pa prvič po izginotju oglasil eden od prijateljev, ki je bil s Perišem v Beogradu. "Najpomembneje je, da resnico vedo tisti, ki nas poznajo, in tisti, ki jo morajo vedeti," je povedal in dodal: "Internet je poln laži in neresnic. Gospod Nenad Periš (oče pogrešanega, op. a.) govori v imenu vseh nas." Podrobnosti noči, ko je izginil Matej Periš, ni izdajal.

Iskanje 27-letnega Splitčana poteka tudi v zapuščenih objektih, kjer preiskovalci uporabljajo posebne termovizijske kamere. Te pomagajo v primerih, ko je oseba še živa, a se skriva v stavbi ali tam ostane ujeta. 

Ker je uradnih informacij malo, veliko je špekulacij in nepreverjenih informacij, se je oglasila celo jasnovidka Sandra Skender iz Zagreba, ki pravi, da se je oglasila na policiji in jim ponudila pomoč. Ali je policija njeno pomoč sprejela, ni znano.

Nenad Periš, oče pogrešanega, je medtem še vedno v Beogradu, kjer se trudi najti sina. Za tamkajšnje medije je povedal, da nima nobenih novih informacij. "Nič ni kazalo na to, da se bo zgodila ta neverjetna situacija. Bil je poln načrtov za prihodnost in nikakor nisem mogel predvideti, da se bo zgodilo kaj takega."

S posnetkov nadzornih kamer, ki so zaokrožili tudi v javnosti, je po mnenju očeta pogrešanega razvidno, da se mu je nekam mudilo. "Bil je brez jakne, kar pomeni, da se je nameraval vrniti v klub. Vsak trenutek je bil analiziran z več zornih kotov. Nekaj se je moralo zgoditi. Ne namigujem na nič, ampak moralo je priti do neke situacije. Ne vem, ali je bil vanjo vpleten samo Matej ali še kdo drug," pravi oče.

"Samo en 'hvala' ni dovolj za vse, kar počnejo, da najdejo mojega sina. Potapljači so na terenu dan in noč. Hvala mestu Beograd," se je za medije zahvaljeval Nenad Periš. Pripoveduje, kako mu pomoč ponujajo tudi Beograjčani, na pomoč so mu priskočili tudi s ponujanjem nastanitve, plačujejo mu življenjske stroške. "Ljudje mi ponujajo pomoč in to si človek zapomni. Upam, da se vrnem domov s sinom, človečnost ljudi pa si bom zapomnil do konca življenja."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta