V Španiji naj bi prijeli brata domnevnega šefa slovenske podružnice Kavaškega klana, čaka na izročitev Sloveniji

Damijana Žišt Damijana Žišt
29.03.2022 17:48

Španski policisti aretirali domnevnega člana kriminalne združbe, slovenske podružnice Kavaškega klana, neuradno gre za Blaža Kadivca, brata domnevnega šefa združbe, Klemna Kadivca

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Kadivec, domnevni vodja slovenske celice Kavaškega klana, je v priporu zaradi ugrabitve, za zapahi v Sloveniji bo kmalu tudi njegov brat.
Tomaž Primožic/fpa

Španski policisti so v okolici Barcelone pred dnevi prijeli slovenskega osumljenca, vpletenega v trgovino z drogo. Po neuradnih podatkih so v Španiji aretirali enega od domnevnih članov slovenske celice Kavaškega klana, 26-letnega Blaža Kadivca. O aretaciji so sicer prve poročale Primorske novice.

Slovenska policija je o prijetju zelo skopa. Na spletni strani policije so v petek objavili kratko novico o tem, da je španska policija v sodelovanju s slovensko kriminalistično policijo zaključila večmesečno iskanje osebe, za katero je ljubljansko okrožno sodišče razpisalo evropski nalog za prijetje in predajo. Slovensko pravosodje je to osebo je iskalo zaradi kaznivih dejanj neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami in mednarodne organizirane kriminalitete, so še zapisali.

Blaž Kadivec, ki v španskem zaporu čaka na izročitev Sloveniji, je bil eden od ubežnikov s seznama obtoženih domnevnih članov slovenske celice Kavaškega klana, katerih domnevni vodja naj bi bil 31-letni Klemen Kadivec, brat Blaža Kadivca. Kriminalisti so maja lani po državi opravili številne preiskave in specializiranemu tožilstvu ovadili približno 60 osumljenih. Še pred aretacijami je Slovenijo zapustilo več domnevnih članov slovenske celice Kavaškega klana, domnevno zaradi tega, ker jih je na aretacijo opozorila uslužbenka specializiranega državnega tožilstva, ki je bila zaradi tega aretirana oktobra lani in je v priporu. Med pobeglimi naj bi bili zelo pomembni in ključni člani slovenske celice, in sicer Blaž Kadivec, Drejc Kovač, Luka Arapović in še dva člana. Potem ko je bil Kovač konec decembra lani aretiran v Zadru in ga je hrvaška policija januarja izročila Sloveniji (trenutno je v mariborskem priporu), so na prostosti še trije ubežniki, ki so se prav tako z ostalimi obtoženimi v tej zadevi znašli v zajetni obtožnici, ki jo je konec oktobra lani zoper 24 obtoženih na ljubljansko okrožno sodišče vložilo tožilstvo. Blaž Kadivec naj bi bil imel v kriminalni združbi dve zelo pomembni nalogi: nabavljal je kriptirane telefone in jih izročal članom združbe, da so lahko medsebojno komunicirali, ter skrbel tudi za prevoz denarja za nakup droge ali od prodaje droge.

Njegov brat Klemen Kadivec je v priporu od novembra 2019, ko so ga prijeli v Ankaranu. S še dvema obtoženima mu sodijo zaradi ugrabitve Ljubljančana Danijela Božića, ki se je končala z Božićevim umorom. Njegovo truplo so policisti dva tedna po umoru našli v gozdu pri Okroglem na Gorenjskem. Kdo so njegovi morilci, še vedno ni znano. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta