V soboto dve nesreči s hudimi poškodbami na območju PU Maribor: Poškodovana kolesarka in motorist

M.R.
07.04.2024 09:22

Policisti so včeraj obravnavali dve nesreči s hudimi telesnimi poškodbami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija je spisala ovadbo za voznico, ki je odzvela prednost kolesarki.
Andrej Petelinšek

Prva se je zgodila malo pred 11. uro, ko je voznica z avtomobilom pripeljala do krožišča v Spodnjih Hočah in zapeljala v krožišče, pri tem pa izsilila prednost kolesarki, ki je peljala pravilno. Kolesarki je pri zaviranju spodneslo kolo in je trčila v levi bok osebnega vozila. Padla je po tleh se huje poškodovala. 

Policisti iz Rač so zaradi suma kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti vložili kazensko ovadbo na pristojno sodišče. 

Druga nesreča pa se je zgodila okoli 16. ure, ko je v Spodnjem Slemenu voznik motornega kolesa zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega avtomobila voznice, ki je na vozišču stala in je nameravala zaviti levo na stransko cesto, a ji tega promet iz nasprotne strani ni dopuščal. 

Voznik motornega kolesa se je pri tem huje poškodoval, policisti iz Ruš pa so proti njemu uvedli hitri postopek zaradi vožnje z neprilagojene hitrosti, so danes sporočili z mariborske policijske uprave. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta