V Pulju malo po vzletu strmoglavilo manjše letalo, dve osebi umrli

M.R., STA
31.03.2023 01:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Na Hrvaškem je med vzletom z letališča v Pulju strmoglavilo manjše zasebno letalo. V nesreči sta umrli dve osebi, in sicer tuja državljana, so sporočili z letališča. Domnevno naj bi šlo za nemška državljana, zakonski par, poročajo hrvaški mediji. Vzrok za nesrečo za zdaj še ni znan. Neuradno naj bi šlo za letalo podjetja Pipistrel, Virus SW. Z Virus SW 914 se je denimo biolog Matevž Lenarčič odpravil na pot okoli sveta januarja 2012.

Po poročanju hrvaškega portala Istra24 je letalo imelo nemške oznake, zaradi česar se domneva, da sta bila v njem nemška državljana, zakonski par. Portal Index je medtem poročal, da naj bi šlo pri letalu, ki je strmoglavilo na puljskem letališču, za letalo podjetja Pipistrel, Virus SW, ki ga proizvajajo v Sloveniji in Italiji.

Letalo naj bi bilo polno goriva. Na letališče so napotili številne ekipe gasilcev in reševalnih vozil. Po besedah direktorice letališča v Pulju Nine Vojnić Žagar je letalski promet na letališču do nadaljnjega ustavljen, za potnike, ki so čakali na druge lete, pa bodo organizirali avtobusni prevoz. Kot je še dejala, je to prva letalska nesreča na puljskem letališču.

O vzrokih nesreče ni želela ugibati, ker, kot je dejala, še niso znani. Za ugotavljanje vzrokov nesreče je pristojna Agencija za preiskovanje letalskih nesreč, na letališču pa pričakujejo prihod njenih predstavnikov, je pojasnila Vojnić Žagar.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta