V pristanišču na Pelješcu v morje zapeljalo vozilo, umrla ena oseba

STA, A.L.
20.03.2023 03:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Vozniku in še dvema potnikoma se je uspelo rešiti. To je že druga nesreča s smrtno žrtvijo v tem pristanišču v zadnjih sedmih mesecih.

Osebno vozilo splitskih registrskih oznak je v morju pristalo v nedeljo ob 22.35 v pristanišču v kraju Prapratno, ki Pelješac povezuje z otokom Mljet. Vozilo je po padcu v vodo potonilo, iz njega pa se je uspelo rešiti vozniku in še dvema sopotnikoma.

Truplo ženske so okoli pol tretje ure zjutraj našli potapljači dubrovniško-neretvanske policijske uprave.

Vsi potniki v vozilu so bili hrvaški državljani.

Iz policijske uprave so po končani preiskavi popoldne sporočili, da je voznik zapeljal v pristanišče, misleč, da se pelje po povezovalni cesti proti mostu na Pelješac. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi 0,81 promila alkohola.

Policija je voznika pridržala zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom.

Podobna nesreča se je v istem pristanišču po navedbah časnika Slobodna Dalmacija zgodila že avgusta lani. Takrat je življenje izgubil 27-letni indijski državljan, ki ob parkiranju vozila ni uporabil ročne zavore.

Nesreča s smrtno žrtvijo se je septembra lani zgodila tudi v pristanišču na otoku Krk, potem ko je hrvaški državljan med vkrcavanjem na trajekt z avtom zapeljal v morje.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta