V hudi prometni nesreči pri Sinju med begom pred policisti umrli štirje tuji državljani, tudi mladoletnik

STA, A.L., M.R.
16.05.2024 10:18

V hudi prometni nesreči pri Sinju so zjutraj umrli štirje tuji državljani, pet pa jih zdravijo v splitskem kliničnem centru. Štirje naj bi bili huje poškodovani. Po besedah ministra Davorja Božinovića naj bi iskali še eno vozilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med petimi ponesrečenci so štirje huje ranjeni, zdravniki pa se borijo za njihovo življenje.
M.R.

Osebno vozilo z migranti, ki jih je prevažal državljan Madžarske, je okoli 7. ure v kraju Brnaze zletelo s ceste Split-Sinj med poskusom pobega, je pojasnila hrvaška policija.

Med petimi ponesrečenci so štirje huje ranjeni, zdravniki pa se borijo za njihovo življenje. Po neuradnih virih je v kritičnem stanju tudi en otrok.

Policija je sporočila, da so bile po prvih informacijah vse žrtve migranti. Nesreča se je zgodila med begom pred policisti, ki so že v kraju Trilj skušali ustaviti karavan znamke Audi z madžarskimi registrskimi tablicami. V njem je bilo devet oseb, v naselju Brnaze pa je karavan zletel s ceste in trčil v zid transformatorske postaje, poročajo hrvaški mediji. 

Ženska, ki je videla reševalce na kraju nesreče, je za hrvaški spletni portal Index povedala, da so ljudi iz avtomobila vlekli skozi prtljažnik. Po njenih besedah so bili v avtomobili samo moški. 

Slobodna Dalmacija poroča, da je v nesreči umrl tudi 14-letni otrok.

Božinović: Išče se še eno vozilo

Notranji minister Davor Božinović je zadevo komentiral z besedami, da ni šlo za običajen policijski pregon. "Voznik je vozil z veliko hitrostjo in ni uspel zaviti ter zaradi tega trčil v zid," je povedal in dodal, da begi pred policisti niso nobena redkost.

Pojasnil je, da policija vsak dan obravnava šest do sedem primerov tihotapcev migrantov in njihovih pomočnikov. "Po mojih podatkih se išče še drugo vozilo, ki je skrenilo v drugo smer," je povedal hrvaški minister, ki je sicer ocenil, da policija dobro opravlja svoje delo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta