Umorjeni 20-letni Slovenec v Španiji stari znanec policije, še kot mladoleten v priporu skupaj očetom

A.L.
17.12.2019 19:20

Lani je celjsko sodišče odločilo, da lahko obtoženi pripor zapustijo, sojenje se po treh letih še vedno ni začelo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Spomnimo, da je minuli teden odmevala smrt komaj 20-letnega Slovenca, čigar truplo so odkrili v sredo zjutraj na strmem delu pečine za plažo Peñón del Cura med krajema Fuengirola in Mijas južno od Malage. Truplo so s pomočjo vrvi in nosil uspeli na varno prenesti gasilci. Po poročanju portala 24 ur je ubiti moški Blejčan D.Š., ki naj bi imel precej debelo policijsko kartoteko. 
"Leta 2016 so slovenski kriminalisti razbili eno največjih mednarodnih kriminalnih združb, ki je z drogo oskrbovala evropski trg. Najmlajši med osumljenimi pa naj bi bil prav pokojni. V tovornih vozilih so tako pod zakonitim tovorom dobro skrivali heroin, hašiš, kokain, amfetamine in marihuano, droge pa dostavljali kupcem v Nemčiji, Švici in Skandinaviji," poroča 24 ur.

V pripor takrat mladoletni D.Š. in njegov oče

Tovorna vozila so bila v lasti podjetij, ki so bila registrirana v Sloveniji, vozniki pa so bili iz različnih držav, predvsem pa z območja nekdanje Jugoslavije. "Domnevno tudi pokojni D. Š. Tihotapljenje so koordinirali trije osumljenci z Nizozemske, ki so slovenskim članom družbe dajali navodila, kje bodo drogo prevzeli in kam naj jo dostavijo," še poroča omenjeni portal.
V slabih dveh letih so kriminalisti v tako imenovani operaciji Viking zasegli 865 kilogramov različnih drog. V primeru, da bi ta prišla do kupcev, bi lahko kriminalci zaslužili več kot 20 milijonov evrov. Namesto tega je policija ovadila devetnajst osumljencev, v pripor sta po poročanju 24 ur odšla tudi, takrat še mladoletni, D.Š. in njegov oče. Lani je celjsko sodišče odločilo, da lahko obtoženi pripor zapustijo, sojenje se po treh letih še vedno ni začelo.
Razlog za smrt 20-letnika še vedno ni jasen, kot so za 24 ur povedali na ministrstvu za zunanje zadeve, o okoliščinah njegove smrti še niso bili obveščeni, saj preiskava še poteka. 
Španski mediji so že minuli teden poročali, da na takšne načine med seboj obračunavajo lokalne kriminalne združbe.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta