Trgovina z ljudmi: Nad nočni klub Tropicana v Šentilju 90 policistov in kriminalistov, v policijsko pridržanje je moralo pet ljudi

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
11.03.2021 08:58
Policija skrivnostna o včerajšnjih preiskavah, ki so potekale v nočnem klubu v Šentilju. Odgovorili niso skoraj na nobeno Večerovo vprašanje. Smo pa iz zanesljivih virov izvedeli, da preiskujejo kaznivo dejanje trgovine z ljudmi, ki se je v nočnem klubu odvijala več let.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Policija o včerajšnjih preiskavah, ki so potekale v nočnem klubu Tropicana v Šentilju, tudi danes molči. Po naših informacijah preiskujejo več osumljenih, domnevno povezanih v združbo, ki se je več let ukvarjala s trgovino z ljudmi, tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl pa nam tega ni ne potrdil ne zanikal. Odgovoril ni niti na vprašanje, če so kriminalisti komu odvzeli prostost. Kot smo neuradno poročali že sinoči, je moralo v policijsko pridržanje več ljudi. Zdaj razkrivamo, da so policisti odvzeli prostost petim osumljenim, med katerimi niso le moški. 

Vse, kar je Šadl lahko danes razkril, je, da so policisti mariborske policijske uprave včeraj popoldan in zvečer s pomočjo kolegov iz drugih policijskih uprav na območju Policijske uprave Maribor izvajali zaključne aktivnosti dalj časa trajajoče kriminalistične preiskave s področja organizirane kriminalitete. Potrdil je, da preiskavo usmerja specializirano državno tožilstvo. "Pri aktivnostih je sodelovalo 90 kriminalistov in policistov," je na obsežnost preiskave nakazal Šadl, več pa bo policija po njegovih besedah javnosti posredovala v prihodnjih dneh. 

Preden se je v Šentilju odprl nočni klub Tropicana, je v istem objektu obratovala diskoteka Yucatan, ki je bila v lasti podjetnika Bojana Belne, sicer vidnega člana SDS. Poskušali smo stopiti v stik z njim, a njegov telefon zvoni v prazno. Kot trdijo dobro obveščeni viri v Šentilju, je v zadnjem času klub Tropicana vodil Zlatko Župec. Poklicali smo tudi njega, a telefonska številka sinoči in danes ni bila dosegljiva. Viri blizu policije so nam neuradno pritrdili, da je med pridržanimi prav tako njegova življenjska sopotnica iz Dominikanske republike.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.