Prvič se je za medije oglasila tudi mati pogrešane srbske deklice: Upam, da je z Danko vse v redu ...

M.R.
02.04.2024 10:08

Za medije je v zvezi s primerom izginotja skoraj dve leti stare Danke Ilić spregovorila višja policistka Bojana Otović Pjanović. Prvič pa sta za medije spregovorila tudi oče in mati pogrešane deklice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Interpol je za izginulo Danko Ilić razpisal rumeno tiralico.
Interpol

Mati pogrešane še ne dve leti stare deklice Ivana Ilić je prvič po izginotju hčerke spregovorila za medije. Za spletni portal Nova.rs je povedala, da se z možem vsak dan borita, da bi se njun otrok vrnil domov. Povedala je tudi, da vsak dan o njej na dan prihajajo zavajajoče trditve. 

"Čakava, da se vse to zaključi, upava na najboljše. Nato se bova z možem oglasila javnosti in odgovorila na vse žaljivke, zmerljivke in nebuloze. Bolijo me vse te špekulacije, metanje krivice na mene in moža," je povedala Ivana Ilić. "Naj se Danka vrne živa in zdrava, potem pa bova o vsem spregovorila," je povedala. 

Dotaknila se je tudi posnetka, ki je nastal na Dunaju, na njem pa je Danki podobna majhna deklica v družbi z Romunkama. "Pogledala sem posnetek, a ga zaradi preiskave ne smem komentirati. Vsa čast policiji, ljudje ne spijo, ampak dan in nič preiskujejo. Upam, da bomo čimprej lahko objeli našega otroka," je še povedala in zaključila: "Upam da je Danka v redu, na drugo možnost ne želim niti pomisliti."

Policijska majorka o nezaslišanju matere s poligrafom

Majorka v srbski policiji Bojana Otović Pjanović je sinoči za televizijo Pink pojasnila, da je mati pogrešane deklice Ivana Ilić ključna priča, saj je bila edina na kraju, ko je izginila njena še ne dve leti stara hčerka Danka. Zaslišanje s poligrafom pri materi ni mogoče, ker je noseča. "V noseči ženski bijeta dve srci in zato poligrafa ni mogoče opraviti," je dejala in dodala, da tudi zakon kaj takega ne dovoljuje. Pri tem je še poudarila, da mati zaslišanja s poligrafom ni zavrnila. 

Preiskovalci so na terenu prevrnili vsak kamen, je povedala majorka srbske policije Bojana Otović Pjanović.
Instagram/MUP Srbije
To je zadnji posnetek pogrešane Danke Ilić, ki naj bi nastal tik pred njenim izginotjem.
MUP Srbije

Povedala je, da forenzična preiskava materinega telefona še poteka. "Preveriti moramo vsa dejstva," je povedala Bojana Otović Pjanović. Poleg tega je pojasnila, da so na terenu "premaknili vsak kamen", ko so iskali pogrešano Danko. 

Medijem je razkrila tudi, da je na kraju izginotja bil že oče pogrešane Miloš Ilić, ki ga v času, ko je Danka izginila, ni bilo tam. Policija je takrat o primeru takoj obvestila tudi vse mejne prehode, je poudarila majorka srbske policije. 

Prvič se je oglasil tudi oče 

"Želim si le, da se moja hčerka vrne domov živa in zdrava! Policija opravlja svoje delo in jaz ji zaupam. Naša družina se bo oglasila, ko se bo vse skupaj končalo," je za srbski časnik Blic povedal Dankin oče Miloš Ilić. 

Novinarji Blica so včeraj pred stavbo v Boru, kjer trenutno živi družina izginule deklice, srečali njeno mamo Ivano Ilić in babico. Mama ni želela odgovarjati na novinarska vprašanja. 

V zadnjih dneh je policija sicer večkrat zaslišala starša pogrešane deklice. Zanimale so jih okoliščine skrivnostnega izginotja. Hrvaški kriminalist Branko Lazarević je za Dnevnik Nove TV dejal, da je ključno to, da je mama ob izginotju deklice potrebovala eno uro in 15 minut, preden je obvestila policijo. Lazarević je ocenil, da bi lahko v tem času, če bi šlo za ugrabitev, storilci že zapustili Srbijo, saj da je kraj Bor po njegovi oceni od meje oddaljen vsega 45 minut. 

Spomnimo ...

Mala Danka Ilić je skrivnostno izginila 26. marca okoli 13.45 na družinskem posestvu njene mame v Banjskem Polju pri Boru, kjer stoji zapuščen vikend. Dankina mati je dejala, da je le za približno dve minuti otroka pustila samega, ker je šla po vodo za drugega sina, nato pa Danke ni več videla. V nedeljo se je pojavil posnetek, ki je nastal na Dunaju, prikazuje pa deklico na tramvajski postaji, ki naj bi bila podobna izginuli Danki. Srbska policija je prosila avstrijske kolege, da preverijo identiteto deklice na posnetku, poleg tega pa je tiralico za malo Danko izdal tudi Interpol.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta