Poskus umora v Mariboru: Sodnik bo napadalca iz parka zaslišal v sredo

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
06.09.2022 19:07

Luka Gašparič, ki je v noči na nedeljo s sekiro in nožem poskušal umoriti 20-letno znanko, je v sodnem pridržanju, stanje žrtve je še vedno resno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kako hude bolečine je 20-letnica prestajala med napadom, si je nemogoče predstavljati. Sreča v nesreči je bila, da sta njene huronske krike slišala policista in jo pravočasno našla.
Andrej Petelinšek

Kriminalisti so 22-letnega Luko Gašpariča, ki je v noči na nedeljo v Mestnem parku v Mariboru poskušal umoriti 22-letno znanko, pred preiskovalnega sodnika privedli v ponedeljek pozno zvečer. Sodnik je zoper osumljenega odredil sodno pridržanje, njegovo zaslišanje in odločanje o tem, ali je zrel za pripor, pa preložil na sredo.

O nagnusnih podrobnostih strahovitega zločina smo že pisali. Gašparič je oškodovanko večkrat zabodel v predel trebuha, jo porezal po obrazu, ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec. Po dejanju je kraj zapustil, pozneje pa se je vrnil v park. Takrat so bili tam že policisti, ki so ga povezali z grozljivim zločinom in aretirali.

Dvajsetletnica je prestala zahtevno operacijo. Svojci pravijo, da so informacije o njenem zdravju spodbudne, ker pa gre za hude poškodbe glave, je njeno stanje še vedno resno.

Kot je razložil šef mariborskih kriminalistov na ponedeljkovi novinarski konferenci, so preiskovalci ugotovili, da je 22-letnik dejanje storil zaradi ljubosumja. Zagledan naj bi bil vanjo, ona pa ni hotela imeti razmerja z njim. Po besedah svojcev oškodovanke jo je osumljeni nadlegoval že od julija. Ker ni hotela biti z njim, je poškodoval avto, registriran na njeno mater, in poskušal vlomiti v družinsko hišo. Mati oškodovanke je obiskovala njegove starše in jih prosila, naj se pogovorijo z njim. Zaradi vloma in poškodovanja avta se je moral zagovarjati tudi na policiji, kar pa ga ni ustavilo pri njegovi nameri, da se 20-letnici maščuje.

Kot rečeno, jo je napadel v noči na nedeljo. Med izživljanjem nad 20-letnico je uporabljal rokavice, najbrž z namenom, da bi zabrisal sledi, kar pa mu na koncu ni uspelo. V policijskem pridržanju se je namreč zlomil in policistom povedal, kam je odvrgel morilsko orožje in druge dokaze. Zanimivo bo videti, kako se bo storilec zagovarjal, in ali bo poskušal zaigrati na karto neprištevnosti. Gre namreč za izredno bistrega fanta, nekoč perspektivnega dijaka, ki je na tekmovanju pred štirimi leti, ko je bil v drugem letniku gimnazije, postal absolutni članski državni prvak v pomnjenju. Takrat si je v pičlih 15 minutah zapomnil 406-mestno naključno številko, kar zmore le peščica ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta