Poročila sta se pred tremi tedni, zdaj je noseča 24-letnica s Hrvaške umrla v tragični nesreči v Benetkah

A.L., STA
04.10.2023 16:26

S soprogom, ki je v kritičnem stanju, sta bila na medenih tednih, poroča hrvaški Index.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med žrtvami nesreče je poleg mlade Hrvatice več tujih državljanov.
EPA

V nesreči avtobusa, ki je v torek v Mestrah pri Benetkah z nadvoza padel na železniške tire, je po zadnjih podatkih umrlo 21 ljudi, še 15 je poškodovanih, pet huje. Dnevnik.hr poroča, da je njihov vir potrdil, da je v nesreči umrla visoko noseča Hrvatica, trupla pa še niso identificirali. 

S soprogom, ki ni več v kritičnem stanju, sta bila na medenih tednih, pa poroča hrvaški Index. Gre za par iz Splita, ki se je poročil pred tremi tedni, žrtev pa naj bi bila stara 24 let.

Med žrtvami nesreče je poleg mlade Hrvatice več tujih državljanov, med drugim en Nemec, pet Ukrajincev in en Francoz. V nesreči so umrli tudi trije otroci - novorojenček, 12-letni deček in mladoletna deklica, je povedal koordinator lokalne reševalne službe Paolo Rosi

Nesreča avtobusa pri Benetkah v Italiji sprožila razpravo o varnosti v cestnem prometu

Nesreča avtobusa v Mestrah pri Benetkah, v kateri je v torek umrlo 21 ljudi, 15 pa jih je bilo poškodovanih, je v Italiji sprožila burno razpravo. Nesreča naj bi bila zaradi pomanjkanja naložb v varnostno opremo v cestnem prometu le vprašanje časa. Tožilstvo v Benetkah je medtem ugotovilo, da avtobus pred padcem z nadvoza ni trčil v drugo vozilo.

Avtobus na hibridni pogon je bil v torek zvečer na poti iz Benetk v kamp v bližnjem okrožju Marghera, ko je v Mestrah prebil ograjo in zapeljal z nadvoza. Padel je več kot deset metrov v globino, v bližino spodaj ležečih železniških tirov, in ob tem zagorel.

Vodja združenja žrtev prometnih nesreč Domenico Musicco je ocenil, da je šlo za "napovedano tragedijo". "Varovalna ograja je bila zasnovana za podeželsko cesto, medtem ko smo tu potrebovali opremo nove generacije, ki bi lahko preprečila padec avtobusa," je dejal.

"Vzdrževanje italijanskih cest je slabo. Premalo se vlaga v varnost v cestnem prometu," je poudaril Musicco in dodal, da je po nekaterih ocenah 30 odstotkov prometnih nesreč v Italiji posledica slabega vzdrževanja cest ter pomanjkanja naložb v varnostno opremo v cestnem prometu.

Beneški tožilec Bruno Cherchi je medtem izključil možnost, da je avtobus pred padcem z nadvoza trčil v drugo vozilo. "Ni znakov zaviranja ali stika z drugimi vozili," je dejal in dodal, da so možnost trka z drugim vozilom izključili tudi očividci, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta