Nove podrobnosti poskusa uboja na avtobusu: 39-letno potnico je zabodel njen bivši zunajzakonski partner

Va
06.02.2024 11:27

Dvainštiridesetletnik, ki do zdaj ni imel kriminalne kartoteke, je na avtobus za Bežigradom v Ljubljani stopil kot zadnji. Opremljen je bil z nožem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Robert Balen

Dosedanja kriminalistična preiskava je pokazala, da je 39-letna ženska na avtobusnem postajališču za Bežigradom v ponedeljek zjutraj vstopila na avtobus mestnega prometa. Za njo je vstopilo še nekaj potnikov, kot zadnji pa tudi njen bivši zunajzakonski partner, ki je pri sebi imel skrit nož. Dvainštiridesetletnik je nato pristopil do oškodovanke, jo na kratko ogovoril in takoj zatem zabodel, je povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto pri PU Ljubljana Valter Zrinski.

Napadena je osumljenca uspela odriniti, takrat je na tla padel nož. Nadaljevanje kaznivega dejanja sta mu nato preprečila dva potnika in storilca zadržala do prihoda policije. 

Ženska je hudo poškodovana in jo zdravijo v UKC Ljubljana. Ni v smrtni nevarnosti. 

Motiv policija še ugotavlja, s PU Ljubljana pa so sporočili, da je zagotovo v povezavi s preteklo zunajzakonsko skupnostjo.

Osumljeni, ki ga policija do zdaj še ni obravnavala, je od kaznivega dejanja v policijskem pridržanju, čaka ga zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom. Zagrožena kazen za poskus uboja je od pet do petnajst let zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta